Klaus Iohannis a retras decoraţia oferită Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Motivul invocat de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a retras ordinul "Meritul Sanitar" în grad pe Cavaler pe care l-a oferit în 2019 Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, din cauza gravelor "deficienţe în activitate constatate în perioada stării de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obţinute anterior".

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 14:20
Klaus Iohannis a retras decoraţia oferită Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Motivul invocat de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 1 aprilie, decretul privind retragerea decoraţiei conferite Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, transmite News.ro.

Imagini dramatice la Suceava! Morga spitalului nu mai face faţă în plină epidemie de coronavirus 

„Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, precum şi ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii, republicată, având în vedere gravele deficienţe în activitate constatate în perioada stării de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obţinute anterior, Preşedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat că, în cazul deceselor înregistrate la Spitalul Judeţean Suceava, la persoane confirmate cu Covid-19, există indicii că acestea sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava). Aceste persoane nu ar fi respectat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie.

Suceava, un oraş aproape pustiu după instalarea carantinei pentru coronavirus. Imagini filmate cu drona