Klaus Iohannis, anunţ crucial pentru români: Vaccinarea în masă va fi programată la primăvară

Președintele României a efectuat o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă București. Şeful statului se arată mulţumit de organizarea pe care a găsit-o în unitatea medicală.

30 nov. 2020, 14:12
Klaus Iohannis, anunţ crucial pentru români: Vaccinarea în masă va fi programată la primăvară

Klaus Iohannis a vorbit de asemenea despre vaccinul antiCOVID şi cum se vor desfăşura alegerile parlamentare care vor avea loc în mai puţin de o săptămână.

Klaus Iohannis: E un spital extrem de bine organizat. Acest exemplu să fie preluat şi folosit

”Mă gândesc la medici și la întregul personal medical! (…) Am văzut astăzi un spital extraordinar de bine organizat! Felicit pe cei doi medici care m-au însoțit. Este un spital care a pornit dintr-o situație complicată, în luna martie. Acum, funcționează ca și cum nu există pandemie.

Îmi doresc ca acest exemplu să fie preluat și să fie folosit atunci când, împreună cu ministrul Sănătății, vom construi reforma sistemului de sănătate. După alegeri vom face asta, cu o nouă majoritate parlamentară, cu un Guvern sprijnit solid din Parlament.

Ce am văzut astăzi îmi confirmă faptul că avem oameni foarte performanți, 100% dedicați muncii pe care o fac în spital. Este o rază de lumină pe care o subliniez astăzi. Vom face din sistemul de sănătate românesc un sistem notabil pentru întreaga noastră regiune.”, a spus Preşedintele.

Iohannis, anunţ despre vaccinul antiCOVID: Două vaccinuri disponibile. Vaccinarea în masă, programată la primăvară

„La începutul anului viitor am putea avea două vaccinuri disponibile. La noi campania de vaccinare va fi o campanie de succes. Vaccinarea în masă va fi programată la primăvară.”, a adăugat şeful statului.

Despre prezenţa la vot la alegerile Parlamentare: Rata de infectare nu va creşte

„Este dificil de exprimat ce prezență vom avea la vot. Sincer, îmi doresc să fie o prezență mare la vot! Este clar, din toate sondajele, că PSD va fi ținut în afara deciziei politice și acolo trebuie să stea! Nu există niciun fel de discriminare pentru alegători pentru orașele carantinate sau nu. Toată lume are același drept ca să meargă la vot! Sper să voteze cât mai mulți români.

Nu ne așteptăm la o creștere a ratei de infectare după alegerile parlamentare. Acea creștere a infectărilor de după 27 septembrie nu s-a datorat alegerilor locale.”’ a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a făcut luni, 30 noiembrie, o vizită la Spitalul Universitar de Urgență București.

Vizita a avut loc la ora 13:00, potrivit agendei președintelui și vine la o zi după ce acesta a vizitat call center-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, amenajat la Arena Națională din Capitală.

În timpul vizitei de duminică, șeful statului a declarat, printre altele, că vaccinarea în masă a populației va începe cel mai probabil în primăvară.

Totodată, Klaus Iohannis a mai spus că vaccinarea personalului medical, prima categorie de persoane care va fi vaccinată în România, va începe cel mai probabil în ianuarie sau februarie.

„Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului”, a spus Klaus Iohannis duminică, la Arena Națională.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare: „Îmi doresc să fie prezență mare la vot. Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări”