Klaus Iohannis anunţă că alianţa PNL-PSD-UDMR ar putea continua şi după 2024: „Ştiu ce se discută”

Klaus Iohannis a declarat, joi după-amiază, că anunţă că actuala alianţă de la guvernare ar putea continua şi după 2024. Şeful statului a mai precizat că este de acord cu modificarea Constituţiei, însă în anumite condiţii speciale.

12 mai 2022, 13:46
Klaus Iohannis anunţă că alianţa PNL-PSD-UDMR ar putea continua şi după 2024: „Ştiu ce se discută”

Klaus Iohannis anunţă că alianţa PNL-PSD-UDMR va rezista până în 2024 şi că este posibil să continue şi după această dată.

Klaus Iohannis, despre alianţa PNL-PSD-UDMR:  Această coaliție va rezista până în 2024

„Eu cred că această coaliție va rezista până în 2024.  Dacă vor fi candidați comuni, încă nu s-a discutat și cam știu ce se discută. Asta e o variantă. Mai este o variantă, ca fiecare partid să meargă pe cont propriu și alianța să continue după. Însă asta depinde de vot, de cât de mulți vor merge la vot”, a declarat Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi Klaus Iohannis dă vina pe Putin pentru scumpirile din România: „Nu este cazul sa încercam sa aruncam vina asupra Guvernului, a Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin”

Președintele Românie a mai precizat că este de acord cu modificarea Constituției, însă în anumite condiții speciale. Oficialul de la Cotroceni este de părere că „ghidul” după care funcționează statul român trebuie îmbunătățită.

„Cred că după atâția ani e nevoie de o îmbunătățire a Constituției, o modernizare. Însă nu-mi doresc să cădeți în capcana discuțiilor de dragul discuțiilor. E o discuție extrem de atractivă pentru scenarii. Până nu avem un draft e greu de comentat. Da, sunt chestiuni pe care trebuie să le lămurim. Se vehicula noțiunea alegerilor anticipate. Trebuie să vedem cine dizolvă Parlamentul, ce înseamnă alegerile anticipate…

În practică nu mai funcționează unele noțiuni. Un ministru stă interimar 45 de zile, dar dacă criza politică durează 145 de zile, ce facem? Dizolvăm Guvernul?

Chiar poziția președintelui există de când am scăpat de comunism: vrem președinte ales de Parlament cu activitate mai degrabă protocolară sau un președinte ales de oameni cu puteri depline?

Aceste chestiuni nu se vor tranșa prin media sau rețele sociale. Aceste discuții se vor tranșa doar prin discuții politice. Discuțiile o să ducă la învolburare.

Da, e nevoie de anumite schimbări. Da, e nevoie de discuții așezate, cu finalitate să facă să funcționeze statul mai bine”, a mai spus Iohannis.

Citeşte şi Iohannis îl ironizează pe Isărescu: Probabil în parc la ei sunt mai mulți tei şi se bea ceai mai mult