Klaus Iohannis anunţă că bolnavii de COVID ar putea fi transferaţi în străinătate

Pacineții români bolnavi de covid ar putea fi transferați în străinătate. Este anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, care a spus că se va recurge la această măsură dacă spitalele românești vor fi supraaglomerate.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 15:06
Klaus Iohannis anunţă că bolnavii de COVID ar putea fi transferaţi în străinătate

„Am discutat această variantă cu ministrul Sănătăţii. Chiar dacă în momentul acesta există spaţiu şi la terapie intensivă şi locurile pentru bolnavii care nu au forme foarte grave, am iniţiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relaţii speciale. Sper să nu ajungem acolo, dar in extremis – da avem contacte şi le vom valorifica”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat vineri la Consiliul Judeţean Maramureş dacă este avut în vedere transferul în străinătate al pacienţilor în stare gravă, în contextul supraaglomerării spitalelor din România.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 10.260 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 123 de decese şi 1.001 pacienţi internaţi la ATI. În ultimele 24 de ore au fost făcute 38.389 de teste – 21.568 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 16.830 la cerere. De asemenea, 2.035 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeşte şi Klaus Iohannis, în ziua cu peste 10.000 de cazuri de COVID. „Trebuie să fim uniţi, toţi românii. Sunt măsuri care ne afectează pe toţi”


loading...