Klaus Iohannis reia Romania Educată: Avem nevoie de noi abordări în selecţia şi formarea cadrelor didactice

Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 09:55 // Actualizat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 11:20 // Sursa: romaniatv.net

În plină criză politică, președintele Iohannis reia tema educației, deşi este sectorul care a fost sabotat la împărţirea bugetului în Guvernul Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la conferinţa ”România Educată - politici publice şi coordonarea surselor de finanţare”, că avem nevoie de noi abordări în selecţia cadrelor didactice şi că este necesară reducerea inechităţii încă din primii ani petrecuţi în sistemul de învăţământ.

Patru documente de politică publică ce abordează tematici esenţiale pentru reforma sistemului de educaţie românesc sunt lansate miercuri, în cadrul conferinţei "România Educată - politici publice şi coordonarea surselor de finanţare". „Documentele lansate astăzi sunt foarte importante", a spus Iohannis la Cotroceni, care a atras atenția că România are o problemă endemică de analfabestim.

Klaus Iohannis: Realitatea sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare şi nu oferă şanse egale tuturor

„Rezultatele PISA publicate în urmă cu mai puțin de două luni reprezintă unul dintre argumentele de netăgăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice. Lipsa unei educații de calitate care să fie accesibilă pentru toți copiii din țara noastră devine o amenințare pentru dezvoltarea României pe termen lung. (...) Documentele lansate astăzi sunt foarte importante, pentru că le oferă decidenților din educație o serie de repere utile în vederea ameliorării procesului educațional. Avem nevoie de noi abordări în selecția și formarea cadrelor didactice, dar și în transformarea managementului școlar din muncă de administrație în leadership și inițiativă", a spus Iohannis, la Cotroceni.

Klaus Iohannis s-a referit şi la învăţământul profesional – cel dual – o reală şansă pentru mii de tineri. ”Această formă de educaţie este  tratată ca o rudă săracă a filierei teoretice”, a susţinut Iohannis.
”Prezenţa premierului, a membrilor Guvernului este un semnal foarte bun pentru deschiderea la colaborare şi dialog pentru că astfel se pot crea demersurile pentru finanţare şi rezolvarea problemelor. Este foarte util să vorbim despre soluţiile pe care le-au identificat alte ţări. Vom ajunge o Românie educată printr-un plan pe termen lung, de la care să nu ne abatem prin schimbări permanente şi haotice ale legislaţiei, ca până acum”, consideră preşedintele.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Pisa România Educată
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H