Klaus Iohannis, de acord cu protestele, dar cu respectarea normelor: „Au fost manifestări în care toate normele au fost ignorate”

De la începutul lunii august, preşedintele Iohannis a avut săptămânal conferinţă de presă, ocazie cu care a oferit explicaţii pe tema traseismului, situaţiei din justiţie, cu predilecţie acţiunile şefei DIICOT, precum şi despre gestionarea pandemiei de COVID-19, organizarea alegerilor locale şi începerea anului şcolar. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 14:50
Klaus Iohannis, de acord cu protestele, dar cu respectarea normelor: „Au fost manifestări în care toate normele au fost ignorate”

laus Iohannis a declarat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, că este de acord ca românii să iasă în stradă să protesteze, în ciuda legilor care interzic astfel de manifestații. Președintele a precizat că manifestațiile trebuie să respecte normele sanitare, pentru a se evita răspândirea coronavirusului.

Klaus Iohannis: „Alegerile locale nu mai pot fi amânate. Crearea de false aşteptări e practică electorală toxică” 

„Este o problemă interesantă. Dacă se respectă normele care sunt impuse și pentru altfel de adunări, cred că s-ar putea organiza și forme de protest. Autoritățile se tem de nerespectarea normelor. Au fost manifestări în care toate normele au fost ignorate, iar asta nu ne ajută. În măsura în care s-ar respecta toate normele, chestiunea s-ar putea discuta. Dacă există un astfel de interes, autoritățile se vor ocupa de asta.”, a explicat Klaus Iohannis.

Iohannis, despre sscandalul Bahmuţeanu-Clotilde

„Eu îmi doresc campanii decente, civilizate, fără excese. Sper să prindem vremurile când astfel de manifestări nu mai au loc. Ce așteptări am de la PNL? PNL e cel mai important partid azi și treubie să demonstreze acest lucru. Mă aștept la un rezultat record, să aibă mai mulți aleși locali decât au avut vreodată decât în ultimii 30 de ani. PSD ocupă peste jumătate din pozițiile din administrația locală și mă aștept să nu mai ocupe atâtea poziții după alegerile locale. Așteptarea mea e ca PNL să obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată”, a mai spus Iohannis.