Klaus Iohannis: Voi retrimite bugetul „ruşinii naţionale” la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, miercuri, PSD, precizând că, dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu-i are, este croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale, a spus Iohannis. El a subliniat că, dacă PSD nu e în stare să guverneze, să plece. Preşedintele a anunţat că retrimite legea bugetului la Parlament, pentru corecturi.

RomaniaTV.net
06 mart. 2019, 11:34
Klaus Iohannis: Voi retrimite bugetul „ruşinii naţionale” la Parlament

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac extrem de dur la adresa PSD, din cauza Legii bugetului pentru anul 2019. Iohannis a explicat că acest buget este unul ”al rușinii naționale” și a fost conceput pentru a servi interesele unui grup restrâns de oameni, FIIND RETRIMIS LA PARLAMENT pentru reexaminare.

”În ceea ce privește Legea bugetului, nu voi comenta decizia CCR, dar dincolo de aspectele de constituționalitate, bugetul rămâne unul prost, croit greșit, împotriva tuturor obiectivelor naționale ale românilor, pe scurt rămâne bugetul rușinii naționale. Cel mai prost Guvern din istoria post-decembristă a construit un buget pe măsura sa. Bugetul pe anul 2019 este construit fără realism, este un buget care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România este parte. 

Bugetul prezentat de PSD și votat de majoritatea PSD-istă a fost conceput pentru a servi interesele unui grup restrâns. PSD urm o agendă care nu are nicio legătură cu românii și interesele românilor.”, a declarat Klaus Iohannis.

„În timp ce bugetul prevede o creștere enormă a sumelor pentru partide, ni se spune cu cinism că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor. Guvernul e disperat să facă rost de bani și inventează măsuri. Apar peste noapte inițiative precum OUG lăcomiei sau intenția de a pune mâna pe rezerva de aur arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat și de aceea se caută noi soluții extreme pentru a face rost de bani. Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate, răspunsul e simplu: cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe suplimentare. Degeaba strigă PSD sus și tare că de vină sunt alții. Tot timpul de vină sunt alții. Nu, nu sunt alții. Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani e PSD. Efectele acestei guvernări trebuie limitate și nu voi ezita să contest orice măsură care afectează cetățenii, economia de piață și buna funcționare a statului. Vedem cum propaganda PSD repetă obsesiv că e bugetul investițiilor. Dar, în realitate, bugetul PSD prevede o reducere semnificativă a bugetelor pentru investiții din bugetele locale. E cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii 10 ani. Iar investițiile anunțate sunt cu un miliard mai mici decât 2018. Întreb și eu acum: cine a oprit PSD să facă investiții majore de acum 2 ani? De ce din 2016 încoace albirea dosarelor PSD continuă să fie prioritatea zero în loc de construirea de autostrăzi și spitale. Am spus și repet: guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD e singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului”, a mai spus Iohannis, la Cotroceni. 

Curtea Constituţională a respins miercuri obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva legii bugetului de stat pe 2019.

PSD consideră că preşedintele Klaus Ioahnnis trebuie să îşi ceară scuze de la copii pentru amânarea majorării alocaţiilor şi de la comunităţile locale pentru întârzierea inutilă a investiţiilor, după ce Curtea Contstituţională i-a respins sesizarea privind bugetul pe 2019.


loading...