Klaus Iohannis, despre carantinarea Sibiului: Acolo lucrurile s-au mișcat prea încet

Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul conferinţei de presă se la Cotroceni că lucrurile s-au mişcat prea încet în ceea ce priveşte carantinarea Sibiului. Preşedintele a mai precizat că s-a ajuns la un "platou" al infecţiilor cu coronavirus în România.

17 nov. 2020, 18:55
Klaus Iohannis, despre carantinarea Sibiului: Acolo lucrurile s-au mișcat prea încet
Klaus Iohannis, despre carantinarea Sibiului

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, într-o conferință de presă despre situația de la Sibiu și carantinarea orașului.

„Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet. Din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru carantinare, situație care este extrem de neplăcută pentru orice sibian. Cred că vor respecta aceste norme pentru a nu mai fi în top și după carantină să revină într-o situație bună.

Persoane cu putere de decizie au fost eliberate din funcție sau au demisionat și, cu siguranță, se vor găsi alții care se vor ocupa mai eficient”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis: S-a ajuns la un „platou” al infecțiilor cu noul coronavirus în România

Președintele Klaus Iohannis

 a declarat marți, la Cotroceni, că s-a ajuns la un „platou” al infecțiilor cu noul coronavirus în România dar că acest lucru nu este suficient și că în cel mai optimist caz până la toamna viitoare vor mai exista reguli anti-COVID în România.

„Avem ceva motive de optimism, nu mai avem cresteri si mai mari de la o zi la alta, ne-am asezat in zona unui platou dar nu este deloc suficient. Insa e nevoie de mult mai mult. In continuare sectiile ATI sunt pline, in fiecare zi tot mai multi romani mor de aceasta boala. Trebuie sa dam sansa medicilor sa ii trateze real pe cei bolnavi si sa avem mai putine decese zilnic. Efortul trebuie sa continue. Daca vom avea in varianta cea mai optimista la inceputul anului viitor un vaccin, pandemia nu se va opri instantaneu, vom avea probabil inca cateva luni de zile pentru a respecta regulile astfel incat sa nu ne inecam la mal”, a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat. marţi, 8.262 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2. Încă 186 persoane infectate cu coronavirus au murit. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt internaţi în acest moment 1.174 de pacienţi cu COVID-19.

Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați.