Klaus Iohannis despre importanța României în lupta NATO cu Rusia: „Țara noastră a dovedit că e un pilon de securitate”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, în cadrul unui discurs oficial de la Palatul Cotroceni, despre importanța consolidării granițelor NATO în lupta cu Rusia.

12 mart. 2024, 17:16
Klaus Iohannis despre importanța României în lupta NATO cu Rusia: „Țara noastră a dovedit că e un pilon de securitate”

În cadrul unui discurs susținut de la Klaus Iohannis, azi, la Palatul Cotroceni, președintele României a vorbit despre importanța României în nato, în contextul războiului din Europa. Mai mult, acesta a subliniat faptul că Rusia reprezintă o amenințare serioasă, care amenință stabilitatea și securitatea din Europa.

Citește și: Klaus Iohannis și-a depus candidatura la NATO. Președintele României ar urma să fie următorul secretar general

Klaus Iohannis a mai explicat faptul că, pentru NATO, consolidarea frontierelor reprezintă o prioritate, iar România este un pilon important în acest sens.

„Umbrela NATO ne-a oferit cele mai puternice garanții de securitate din istorie. Nu s-au dovedit mai relevante decât astăzi. Trăim cele mai dificile vremuri din punctul de vedere al securității din ultimele decenii. Dar noi, românii, ne simțim protejați tocmai pentru că suntem membri NATO. Un conflict militar în Europa este o realitate care, în urmă cu câțiva ani, părea improbabilă. Rusia se dovedește a fi o amenințare gravă și de lungă durată pentru continentul nostru, pentru securitatea noastră. În aceste condiții, frontierele NATO capătă o importanță capitală, iar întărirea flancului estic, care include și România, va rămâne o prioritate pe termen lung. Țara noastră a dovedit că e un pilon de securitate în regiune”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Salariu de 5.500 de lei și prime de 1.000 de lei la jobul pe care românii nu și-l doresc. Ce beneficii mai oferă angajatorul