Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor şi dublarea alocaţiilor: Atât s-a putut. Asta e realitatea

Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinţei de presă de miercuri că bugetul nu poate susține dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu 40%. De asemenea, preşedintele a lansat un nou atac la adresa PSD. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 14:44
Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor şi dublarea alocaţiilor: Atât s-a putut. Asta e realitatea

„Nu ar fi existat bani, se pare, nici dacă nu ar fi existat pandemia. Acum, bugetul s-a restrâns considerabil. Totuși, și eu și premierul ne-am dorit o creștere pentru pensionari. Atât s-a putut, la fel ca și în cazul alocațiilor. Revin la ce am mai spus: e regretabil că PSD nu a înțeles nimic de aici și continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut. Aceste încercări ale PSD de a corecta prin Parlament e jalnică, populistă, electoralistă, care nu le face cinste. Bugetul nu poate susține dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu 40%. Asta e realitatea.”, a spus Klaus Iohannis la conferinţa de presă.

Întrebat dacă ar susţine o lege a îngheţării pensiilor, în contextul în care leul s-a depreciat iar economia a suferit cea mai mare scădere, preşedintele a declarat că nu s-a vehiculat niciodată tăiere de salarii și pensii.

„Nu s-a vehiculat niciodată tăiere de salarii și pensii. E o prostie PSD. Nu s-a vorbit așa ceva. Dar bugetul 2021 trebuie construit cu mare grijă, e de preferat ca bugetul să fie discutat și aprobat de noul Parlament, rezultat după alegeri și nu de acest Parlament. Nu se discută de tăieri de salarii și pensii, exclus așa ceva. Economia își revine după reculul din trimestrul 2 spre un parcurs normal, cu creșteri de salarii, pensii și investiții. M-am bătut pentru fonduri europene semnificative”, a mai spus Klaus Iohannis. 

Citeşte şi Klaus Iohannis: „Alegerile locale nu mai pot fi amânate. Crearea de false aşteptări e practică electorală toxică”