Klaus Iohannis, în Zagreb, la Congresul PPE: "Este o situaţie foarte bună pentru noi". Anunţ despre Schengen

Publicat: Miercuri, 20 Noiembrie 2019 22:16 // Actualizat: Miercuri, 20 Noiembrie 2019 23:10 // Sursa: romaniatv.net

”Este o situație foarte bună pentru noi în cadrul PPE. De aceea am venit aici la Summit-ul PPE. Cu siguranță, în această configurație ne va ajuta să avem și președinte și premier din PPE. Influența PPE în toate structurile europene va fi mult mai bună. Vom folosi această situație în interesul românilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la Zagreb, unde a participat la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din cadrul Partidului Popular European (PPE), că, dacă va reuşi să câştige alegerile, la final de an, România va fi reprezentată în PPE şi de premier şi de preşedinte, iar ”influenţa României va fi considerabil mai bună”. Iohannis afirmă că, în noua configuraţie, la reluarea discuţiei despre Schengen, România va avea ”o greutate politică mai mare”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri seară, la Zagreb, ce înseamnă pentru România să fie reprezentată la Congresul PPE atât de preşedinte, cât şi de premier şi a spus că este o situaţie ”foarte bună”.

”Este evident o situaţie foate, foarte bună pentru noi în cadrul PPE şi şi pentru a sublinia acest lucru am venit la Summitul şefilor de stat şi de guvern din PPE. Cu siguranţă în această nouă configuraţie care, dacă voi reuşi şi în turul doi al alegerilor, ne duce în situaţia să avem la sfârşit de an şi preşedinte şi premier din PNL, din PPE. Evident, influenţa României în cadrul PPE şi implicit în toate structurile UE va fi una considerabil mai bună şi avem evident intenţia să folosim acest lucru în beneficiul României şi al românilor”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat, de asemenea, dacă această situaţie ar fi un impuls pentru aderarea la Schengen şi la zona euro, Iohannis a spus: ”Cu siguranţă, în noua configuraţie, discuţiile se vor relua şi vom avea atunci o mult mai mare greutate politică”.

Fostul premier polonez Donald Tusk a fost ales miercuri, cu 93% din voturi, în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE) de delegaţii reuniţi la Zagreb în congresul formaţiunii paneuropene.

Citeşte şi Donald Tusk, unicul candidat la preşedinţia Partidului Popular European

Tusk, singurul candidat înscris pentru preşedinţia PPE, a fost validat cu 491 de voturi pentru şi 39 de voturi împotrivă. 
El îi succede lui Joseph Daul şi devine primul est-european la preşedinţia Partidului Popular European de la fondarea acesteia, în anul 1976.

Tusk, singurul candidat înscris pentru preşedinţia PPE, a fost validat cu 491 de voturi pentru şi 39 de voturi împotrivă.

El îi succede lui Joseph Daul şi devine primul est-european la preşedinţia Partidului Popular European de la fondarea acesteia, în anul 1976.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Donald Tusk Klaus Iohanis PPE Schengen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 nov 11:20
Răspunde | Votează email 0 email
STELA
5 ani, Iohanis a dat M..E la toti romanii . Haideti sa-l mai votam pentru inca 5 ani fiindca ne-a placut .
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H