Klaus Iohannis, îndemn pentru românii care se pregătesc de sărbători: „O să stau acasă de Paşte cu soţia. Vom fi numai noi doi”

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să rămână acasă de Paşte, spunând că aşa va proceda şi el împreună cu soţia sa, duminică, de Paştele Catolic. Preşedintele a avertizat că s-ar putea să fie foarte grav dacă nu vor fi respectate măsurile autorităţilor impuse pentru a limita epidemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 10:31
Klaus Iohannis, îndemn pentru românii care se pregătesc de sărbători: „O să stau acasă de Paşte cu soţia. Vom fi numai noi doi”

Şeful statului i-a îndemnat pe români să rămână acasă de Paşte.

„Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu: O să stau acasă împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică. Nu vom merge să luăm lumină. Nu vom invita pe nimeni la masă. Nu vom merge la nimeni la masă. Vom urmări liturghia la televizor. Vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a recunoscut că acest lucru „ne cade greu pentru că de obicei, de Paşti ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieşim afară”

De data aceasta nu se poate! Este foarte, foarte important să respectăm şi acum de sfintele sărbători regulile impuse de autorităţi, fiindcă dacă scăpăm acum din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav şi să fie grav pentru foarte multă lume.

Vă rog să respectaţi în continuare indicaţiile autorităţilor pentru ca după aceea să ajungem în faza în care şi la noi să putem discuta despre măsuri de relaxare. 

Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus. „Nu suntem în faza în care să ne relaxăm”