Klaus Iohannis, întâlnire cu greii din PNL la Vila Lac. Evaluarea miniştrilor, rectificarea bugerară şi alegerile – teme de discuţie

Președintele Klaus Iohannis se întâlneşte marţi după-amiază cu liderii Partidului Național Liberal. Întrevederea are loc în contextul în care Guvernul Orban pregătește noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, dar și pe fondul unor tensiuni între liderii din partid.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 08:05
Klaus Iohannis, întâlnire cu greii din PNL la Vila Lac. Evaluarea miniştrilor, rectificarea bugerară şi alegerile – teme de discuţie

Întrevederea preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii PNL are loc la ora 17.00 la Vila Lac. Surse liberale citate de ştiripesurse au declarat că  în cadrul acestei întâlniri vor fi discutate mai multe teme, cea mai presantă fiind rectificării bugetare și alocarea de bani către primari. Din acest motiv, mai mulți primari grei ai PNL, în frunte cu Emil Boc, vor veni la București să discute cu președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban.

 

De asemenea, în cadrul întâlnirii se va discuta calendarul alegerilor locale și parlamentare şi despre faptul că PNL a scăzut în sondaje în ultima perioadă, iar trendul este unul de scădere.

Citeşte şi: Sondaj: PNL în picaj, PSD şi Pro Romania în creştere

Cel mai recent sondaj prezentat de Politico.eu indică următorul clasament ca intenție de vot pentru alegerile parlamentare, cifrele fiind valabile pentru luna aprilie:

PNL – 36% (fata de 43% la 1 ianuarie 2020)

PSD – 24% (fata de 21% la 1 ianuarie)

USR – 11% (fata de 12% la 1 ianuarie)

Pro Romania – 8% (fata de 5% la 1 ianuarie)

Citeşte şi: SONDAJ Biroul de Cercetări Sociale: PNL, aflat la guvernare, scade vertiginos în opţiunile electoratului. PSD şi USR vin puternic din urmă 

 

Mai mult, s-ar face și o evaluare a Guvernului și a acțiunilor miniștrilor în perioada pandemiei.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, MESAJ DUR pentru ministrul Muncii: „Violeta să se comporte ca un stăpân, nu ca o slugă. Să fie puternică”

În ultimele zile, mai mulți miniștri din Guvernul Orban au fost criticați de parlamentari liberali sau de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan pentru proasta comunicare în timpul pandemiei de coronavirus. 

Citeşte şi: Rareş Bogdan, atac la consilierul lui Orban: Eu nu am venit la guvernare ca Glăvan să ia 15.000 de lei şi şapte CA