Klaus Iohannis l-a decorat pe Ştefan Hell, laureat al premiului Nobel

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat vineri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe prof. univ. dr. Ștefan Walter Hell, laureat al premiului Nobel pentru Chimie, cu Ordinul Național ''Steaua României'' în grad de Mare Cruce

04 sept. 2015, 10:59
Klaus Iohannis l-a decorat pe Ştefan Hell, laureat al premiului Nobel

”În semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră academică, devenind un reper al cercetării din domeniul nanoscopiei optice, pentru colaborarea strânsă avută cu specialiștii români și pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național ‘Steaua României’ în grad de Mare Cruce domnului prof. univ. dr. Ștefan Walter Hell, fizician, membru de onoare al Academiei Române, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, decorarea a fost făcută la propunerea președintelui Academiei Române, Ionel Valentin Vlad.

Citeşte şi Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a lui Hedi Fried, supravieţuitoare a Holocaustului

„Astăzi, la Palatul Cotroceni, l-am decorat pe domnul prof. univ. dr. Ştefan Hell, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 2014 şi membru de onoare al Academiei Române. Îi mulțumesc astfel pentru faptul că promovează și face țara noastră cunoscută în domeniul cercetării la nivel internațional. Sunt un susținător al celor care contribuie la progresul cunoașterii și îi consider parte a României puternice pe care mi-o doresc pentru fiecare dintre noi”, a scris Klaus Iohannis şi pe pagina sa de Facebook.