Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe după explozia din Beirut. „Suntem alături de poporul libanez”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe în care îşi exprimă solidaritatea faţă de poporul libanez în urma exploziei devastatoare care a avut loc în Beirut.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 19:27

„Condoleanțele mele profunde familiilor victimelor teribilei explozii din Beirut. Suntem alături de Liban și de poporul libenez în aceste momente grele”, a scris Klaus Iohannis, marţi seara, pe Twitter.

Beirut, capitala Libanului, a fost zguduită marţi de două explozii puternice, una în zona portului, cealaltă în zona reşedinţei fostului premier Saad Hariri, din centrul oraşului. Se estimează că victimele sunt de ordinul sutelor. 

Sute de oameni au fost transportaţi la spitalul din Beirut. Autorităţile libaneze se tem că numărul morţilor ar putea fi unul uriaş în urma deflagraţiei. Secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor sunt pline de oameni răniţi, iar una dintre cele mai mari unităţi medicale din oraş a anunţat că nu mai poate primi pacienţi din cauza supraaglomerării pe motiv că explozia a distrus o parte a clădirii.

Beirutul, zguduit de două explozii puternice. Deflagraţia din port a fost devastatoare, sunt cel puţin 70 de morţi VIDEO