Klaus Iohannis, mesaj pentru Maia Sandu după câştigarea alegerilor din Republica Moldova

Klaus Iohannis a salutat victoria obţinută de Maia Sandu la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Preşedintele a precizat că, prin acest vot, cetăţenii moldoveni au ales "continuarea drumului european şi democratic".

RomaniaTV.net
16 nov. 2020, 08:54
Klaus Iohannis, mesaj pentru Maia Sandu după câştigarea alegerilor din Republica Moldova
Klaus Iohannis, întâlnire cu specialiştii despre problemele din secţiile ATI. "Extinderea secţiilor de terapie intensivă în spitale se poate face"

Printr-un mesaj publicat pe Twitter, preşedintele României a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

„O felicit pe @sandumaiamd pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din #RepublicaMoldova! Cetăţenii au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Rep. Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare şi apropiere de UE”, a transmis Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Maia Sandu câştigă alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Ce avans are în faţa lui Igor Dodon

Maia Sandu a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) are un avans de peste 15 la sută după numărarea a 99,86 la sută din voturi.

Rezultatele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova arată că Maia Sandu are un avans de 15,26 la sută după numărarea a 99,86 la sută din voturi.

Maia Sandu a fost votată de 938390 din totalul celor celor 1.622.100 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63 la sută.

Contracandidatul ei, preşedintele în funcţie Igor Dodor, care a candidat ca independent, dar care a fost susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 dintre alegători, respectiv 42,37 la sută.

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52,78 la sută. Nu mai puţin de 1.650.131 alegători s-au prezentat la urne în total.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova au fost aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Am fost la Biserică, ne-am RUGAT pentru victimele din Neamț”