Klaus Iohannis nu este de acord cu majorarea salariilor profesorilor şi a pensiilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a sugerat că nu va semna legea care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 25 % și a pensiilor cu 40%.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 14:45
Klaus Iohannis nu este de acord cu majorarea salariilor profesorilor şi a pensiilor

„Este o chestiune pe care am mai discutat-o. Este de dorit să crească salariile profesorilor și pensiile. Și eu mi le doresc și Guvernul. Au fost făcuți pași în acest sens. Chiar dacă ne dorim trebuie să ținem cont de context (…). Ceea ce ieri a votat o majoritate de un PSD total iresponsabil a împovocat PIB-ul pe anul viitor. Nu există atâția bani. Banii au fost reduși la un minim. Chiar dacă ne dorim trebuie să așteptăm un moment prielnic”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a declarat, întrebat miercuri la Galaţi, dacă a sesizat Curtea Constituţională privind proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară şi prin care sunt majorate pensiile cu 40 adoptate marţi de Parlament, că „un atac la CCR nu se face de azi pe mâine”. Premierul a adăugat că PSD a făcut „un cadou otrăvit” pensionarilor, din pur egoism electoral şi a dovedit un comportament iresponsabil faţă de cetăţeni. 

Klaus Iohannis: „Nu văd motive pentru un lockdown” 

„Un atac la CCR nu se face de azi pe mâine. Ziua de ieri e una neagră în istoria economică a României. Abia ce reuşisem să dobândim statutul de piaţă emergentă, a venit PSD şi ne-a dat un ciocan în cap, României nu mie. Simpla lor adoptare în Parlament înainte de a intra în vigoare deja generează efecte negative în economia românească. Nu vom accepta aceste decizii populiste care riscă să ducă România spre faliment şi subdezvoltare. Noi avem un plan de relansare economică şi sunt convins că românii vor înţelege că PSD încearcă să mai obţină nişte voturi nemeritate. PSD îşi doreşte probabil ca Guvernul să nu mai aibă bani să plătească salarii, investiţii. E un cadou otrăvit care nu e determinat de buna intenţie a PSD, ci e determinat de egoism electoral şi de un comportament iresponsabil al acestui partid”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Galaţi dacă a sesizat CCR în legătură cu proiectele care aprobă rectificarea bugetară pe anul acesta adoptate de Parlament.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.