Klaus Iohannis: Săptămâna viitoare voi declara anul 2019 - Anul recunoştinţei

Publicat: Marţi, 14 Mai 2019 19:46 // Actualizat: Marţi, 14 Mai 2019 19:46 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că va declara 2019 drept Anul recunoştinţei, chiar în ziua de 20 mai, dată la care au avut loc, în anul 1990, primele alegeri libere din România.

"Săptămâna viitoare voi declara anul 2019 - Anul recunoştinţei, este anul în care vreau să ne arătăm recunoştinţa faţă de cei care au făcut posibilă marea schimbare în Decembrie '89 şi unii mai cârcotaşi m-au întrebat: şi atunci de ce începeţi în mai? Eu vreau să declar anul 2019 ca An al recunoştinţei care se încheie în decembrie cu o mare sărbătoare în cinstea Revoluţiei din Decembrie '89 şi încep atunci când a început votul democratic în România. Primele alegeri libere în România au avut loc pe 20 mai 1990. De aceea în mai", a explicat şeful statului, cu ocazia lansării celui de-al treilea volum al său "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", care a avut loc la Ploieşti.

Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi că şeful statului va declara anul 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Potrivit sursei citate, acest eveniment va marca debutul seriei de activităţi care fac parte din programul preşedintelui Klaus Iohannis, care se va desfăşura pe durata acestui an.

La ceremonia solemnă "30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului" vor participa foşti deţinuţi politic, disidenţi anticomunişti, revoluţionari, urmaşi ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri libere Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 09:00
Răspunde | Votează email 0 email
romanul
"Anul omagierii victimelor comunismului", Cu invitat de onoare A. Lazar, zis corega! Cat de ipocrit trebuie sa fi ca sa iti bati joc de cei care au suferit in temnitele comuniste? Numai un Johannis este in stare de asa ceva!
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H