Klaus Iohannis şi soţia sa, la slujba de Florii în Sibiu. Ce le-a transmis credincioşilor VIDEO

Președintele Klaus Iohannis sărbătoreste duminică Floriile! Şeful statului a fost la slujbă oficiată la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime din Sibiu, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis. La plecare a vorbit cu oamenii prezenți acolo.

28 mart. 2021, 14:16
Klaus Iohannis şi soţia sa, la slujba de Florii în Sibiu. Ce le-a transmis credincioşilor VIDEO
foto: captură video opinidesibiu.ro

Klaus Iohannis sărbătoreşte astăzi Floriile pe rit catolic, la Sibiu. Preşedintele a participat, împreună cu soţia sa, Carmen, la slujba de Florii, oficiată la biserica romano-catolică din Piaţa Mare.

Acest lăcaş de cult nu a fost ales întâmplător deoarece este biserica de care aparţine Carmen Iohannis. La ieşire, soţia preşedintelui României a fost surprinsă ţinând în mână un buchet de salcii, aşa cum se obişnuieşte în duminica Floriilor.

La plecare, Klaus Iohannis a vorbit cu oamenii prezenți acolo.

„Sărut mâna! Duminică plăcută! Vă dorim numai bine”, le-a spus Klaus Iohannis persoanelor care l-au aşteptat să-l salute.

„Florii fericite! Multă sănătate! Să sperăm că până la Rusalii scăpăm şi suntem sănătoşi”, a spus o femeie care a discutat cu preşedintele în limba germană.

„Să vină Rusaliile cu sănătate. Toate cele bune! La mulţi ani”, a răspuns Klaus Iohannis.

Deşi este de religie protestantă, Klaus Iohannis participă la slujbe având în vedere că soţia sa este greco-catolică.

În 2014, Klaus Iohannis declara că este „de esenţă, ecumenic”, asta după ce Sibiul a fost în 2007 nu doar Capitală Culturală Europeană, dar, în acelaşi an a găzduit şi Marea Adunare Ecumenică.

„Sunt aşa, de esenţă ecumenică, şi chiar cred în esenţa Sibiului, unde trăim aşa de câteva sute de ani, şi ortodocşi, şi catolici, şi evanghelici. Cred că am trăit bine împreună şi vreau să rămână aşa”, spunea, în 2014, Klaus Iohannis.

La începutul lui 2015, Klaus Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de preşedinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

Credincioşii catolici sărbătoresc duminică Floriile, zi care aminteşte de intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic.

Din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentele religioase sunt organizate cu respectarea măsurilor de protecție stabilite de autorități.

Citeşte şi: Noi restricţii în Bucureşti de sărbători. Măsurile anunţate de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Autorităţile au anunţat că pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în perioada 03.04.2021 – 04.04.2021, în intervalul orar 20.00 – 02.00.

Citeşte şi: Cât costă ţinuta lui Klaus Iohannis, de la Dăbuleni. Numai jacheta este 400 de dolari