Cine este Krista, sora lui Klaus Iohannis, şi ce face acum. Ce meserii aveau părinţii preşedintelui înainte să emigreze în Germania

Klaus Iohannis a reuşit să-şi țină familia departe de ochii curioșilor. Totuşi, preşedintele României a dezvăluit în cartea sa "Pas cu pas" o serie de informaţii despre familia sa.

25 mai 2020, 12:48
Cine este Krista, sora lui Klaus Iohannis, şi ce face acum. Ce meserii aveau părinţii preşedintelui înainte să emigreze în Germania

Klaus Iohannis a mărturisit ce profesii au avut părinții săi înainte de pensionare şi ce face sora sa, Krista, care este cu patru ani mai mică.

Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni. Părinții săi, Susanne şi Gustav Heinz Johannis, au imigrat ca pensionari în anii de după Revoluţia din 1989 și s-au stabilit în Germania, la Wurzburg. Susanne Iohannis a lucrat ca asistentă medicală, în timp ce tatăl actualului preşedinte al României a fost tehnician la o firmă din Sibiu.

Secretul lui Carmen Iohannis. De ce se ferea soţia preşedintelui Klaus Iohannis de Miliţie pe vremea lui Ceauşescu

Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a scris Klaus Iohannis.

Ce salariu are Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României. Care sunt veniturile familiei prezidenţiale

Klaus Iohannis a declarat cu ceva timp în urmă că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, dar cu toate acestea atunci când tatăl său l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Klaus Iohannis îşi vizitează părinţii la Wurzburg ori de câte ori are ocazia. Una dintre vizite a avut loc acum patru ani, când s-a speculat că președintele a plecat în vacanță pe o insulă exotică. Atunci a apărut şi prima fotografie cu familia lui Klaus Iohannis, postată pe Facebook chiar de soţia acestuia, Carmen Iohannis.


loading...