S-a stins din viaţă o legendă a muzicii. Managerul anunţă un deces „neaşteptat”

Klaus Schulze a fost, alături de Vangelis, Jean-Michel Jarre și Kraftwerk, unul dintre muzicienii care au popularizat muzica electronică.

28 apr. 2022, 09:56
S-a stins din viaţă o legendă a muzicii. Managerul anunţă un deces „neaşteptat”

Klaus Schulze, unul dintre giganții muzicii electronice, a murit la vârsta de 74 de ani. Chiar dacă suferea de o boală care n-a fost precizată, decesul a fost „neașteptat”, potrivit managerului artistului. Alături de Tangerine Dream, iar apoi pe cont propriu, Schulze a fost, alături de Vangelis, Jean-Michel Jarre și Kraftwerk, unul dintre muzicienii care au popularizat muzica electronică, în anii ’70.

Madonna și iubitul cu 35 de ani mai tânăr și-au spus adio după patru ani de relație: „Karma a spus: Când cineva nu e potrivit pentru tine…”

Potrivit unui comunicat, Schulze s-a stins din viață marți, 26 aprilie. El suferea de o boală nedezvăluită, dar moartea sa a fost descrisă ca fiind „subită” de Frank Uhle, directorul general al casei sale de discuri, SPV, potrivit Consequence of Sound.

„Am fost șocați și întristați să auzim vestea morții subite a lui Klaus Schulze”, a declarat Uhle într-un comunicat. „Pierdem și ne va lipsi un bun prieten – unul dintre cei mai influenți și importanți compozitori de muzică electronică – un om și un artist excepțional.”

Pionier al genurilor krautrock, ambiental și techno, Schulze a lansat peste 60 de albume de-a lungul carierei sale de cinci decenii.

De asemenea, a fost membru în alte 2 formații emblematice ale anilor ’70, Tangerine Dream și Ash Ra Tempel, iar de-a lungul anilor a colaborat cu Steve Winwood sau Lisa Gerrard. Cel mai recent, a lucrat cu Hans Zimmer la coloana sonoră a noi ecranizări „Dune”.

Citeşte şi

EXCLUSIV Interviu de colecţie cu Părintele Calistrat: care este blestemul pământului românesc, de ce clasa politică ar trebui să fie formată doar din politicieni sub 40 de ani şi de ce unii credincioşi simt nevoia să fie extravaganţi