Kovesi, alături de magistraţii care protestează faţă de OUG 7: Se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiţiei de către politic

Fostul procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a afirmat miercuri că este alături de procurorii şi judecătorii care protestează în aceste zile împotriva modificărilor aduse legilor Justiţiei, adăugând că aceştia "se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiţiei de către politic".

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 14:35
Kovesi, alături de magistraţii care protestează faţă de OUG 7: Se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiţiei de către politic

„Sunt alături de colegii mei procurori şi judecători pentru tot ce se întâmplă în aceste zile în justiţia din România. Este ceva extrem de grav, este un protest prin care colegii mei şi-au suspendat activitatea, se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiţiei de către politic, se luptă cu îndârjire împotriva adoptării unor modificări legislative care contravin normelor europene, contravin tuturor recomandărilor făcute de GRECO şi Comisia de la Veneţia”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la sosirea de la Bruxelles.

 

Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia LIBE a PE.