L-a găsit pe Dumnezeu în România. Povestea fascinantă a călugărului german care slujeşte în Bucureşti VIDEO

În vârstă de 28 de ani, părintele Kyrill slujeşte la o mănăstire din Bucureşti şi simte că este acasă. A renunţat la familie şi la ţara lui pentru a-şi dedica viaţa lui Dumnezeu, aici, în România.

RomaniaTV.net
16 mai 2015, 08:17

Nu avea 18 ani împliniţi când a plecat de acasă, din Germania, să-l caute pe Dumnezeu. A renunţat la familie şi la ţara lui pentru a-şi dedica viaţa lui Dumnezeu, aici, în România.

Părintele Kyrill s-a născut în Germania, într-o familie religioasă, dar niciuna dintre chemările părinţilor lui nu i s-au sălăşuit în suflet. El simţea că adevărul absolut este în altă parte şi a plecat în lume să-l caute. Prima oară şi-a îndreptat atenţia spre India, unde a găsit sărăcia şi durerea copiilor abandonaţi. L-a cunoscut şi pe Dalai Lama, dar nici asta nu i-a mişcat sufletul…

Citeşte şi Povestea halucinantă a celui de al doilea fiu al lui Dumnezeu. Fratele lui Iisus ar fi trăit în ROMÂNIA

„A fost o căutare foarte lungă. Când aveam 18 ani am făcut un stagiu în India. Am stat la o mănăstire de maici, era catolică şi ei lucrau acolo cu nişte copii care nu aveau părinţi, erau săraci. Şi experienţa aceasta m-a readus spre creştinism”, a povestit părintele Kyrill, potrivit România TV.

Creştinismul avea să-l întâlnească, exact aşa cum sufletul lui îl simţea, şi l-a găsit aici la noi…în România. Pentru această ţară şi pentru Dumnezeul care arăta aşa cum presimţise el, părintele Kyrill a renunţat la tot: la părinţi, la surori şi ţara natală, dar spune că Dumnezeu i-a răsplătit înzecit sacrificiul…

„Am avut multe ispite după ce am întrat în mănăstire. Tatăl meu a făcut cancer, mama mea a făcut o depresie, a făcut o terapie şi soara mea tot la fel. Nu mi-a fost greu să renunţ, în schimb am primit o bucurie foarte mare, aici în mânăstire. Să fii mereu cu Dumnezeu , să stai mereu de vorbă cu el”…, povesteşte călugărul.

Citeşte şi Misterul BIBLIEI DIAVOLULUI, carte veche de sute de ani, cu desene făcute de însuşi LUCIFER FOTO

Acum, părintele Kyrill locuieşte şi slujeşte la mănăstirea Radu Vodă din Capitală. În 2007, când s-a botezat în religia creştin orotodxă, a renunţat la numele german şi a devenit părintele Kyrill, dar aici se simte acasă.

„A fost un moment extraordinar când am primit Botezul. Eu cred că este un dar mare să fii botezat conştinent, să simţi ce se întâmplă acolo … Nici nu am cuvinte să descriu momentul respectiv. Este ca o dulceaţă din care vrei să mănânci din ce în ce mia mult şi nu te saturi. Am o mare durere pentru poporul german în inima mea ştiind că ei nu cunosc pe Dumnezeu adevărat”, spune cu tristeţe părintele Kyrill.