Motivul pentru care un pachet de ţigări are 20 de bucăţi. Un medic psihiatru a dezvăluit: „Acest număr a fost calculat cu exactitate”

Motivul pentru care un pachet de ţigări are 20 de bucăţi. Specialiştii au realizat că tot mai mulţi tineri se apucă de fumat încă din adolescenţă, lucru care este extrem de nociv şi conduce la alte dependenţe.

27 apr. 2023, 12:19
Motivul pentru care un pachet de ţigări are 20 de bucăţi. Un medic psihiatru a dezvăluit: „Acest număr a fost calculat cu exactitate”
Motivul pentru care un pachet de ţigări are 20 de bucăţi

Motivul pentru care un pachet de ţigări are 20 de bucăţi. Medicul psihiatru Ovidiu Alexinschi, de la Institutul de Psihiatrie Socola, coordonator al programelor NoAddict, are explicaţia şi mărturiseşte că acest număr este foarte bine calculat, în funcţie de necesităţile fumătorilor.

Citeşte şi: Studiu Cochrane: Țigările electronice, o alternativă eficientă la fumat

Motivul pentru care un pachet de ţigări are 20 de bucăţi

,,Cu siguranţă, mulţi dintre fumători s-au întrebat de ce un pachet conţine 20 de ţigări. Industria aceasta este foarte cinică, acest număr a fost calculat cu exactitate. În medie, o persoană stă aproximativ 16 ore trează pe zi, iar în aproximativ 40 de minute se saturează receptorii nicotinici. Astfel, este nevoie de fix 20 de ţigări pentru a satura nevoia pe parcursul întregii zile.

De cele mai multe ori este vorba despre o chestie socială. Fumatul joacă un rol foarte important pentru persoanele respective când vine vorba despre acest aspect.

Totodată, pentru tineri este vorba, de multe ori, despre presiunea grupului în care se află, a colegilor sau a prietenilor. Astfel, aceştia se asigură că nu vor fi excluşi din grup, marginalizaţi. În astfel de grupuri, cele mai multe lucruri se discută la o ţigară„, a precizat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru, potrivit Adevarul.ro.

Medicii susţin că persoanele care sunt dependente de tutun pot atrage şi alte astfel de vicii. ,,În ziua de azi, foarte multe ritualuri se leagă de ţigară. Cafeaua convieţuieşte cu tutunul, de exemplu. Totodată, această dependenţă poate convieţui foarte uşor şi cu alcoolul.

Este adevărat faptul că cele două vicii se potenţează reciproc. Astfel, o persoană care consumă alcool va avea tendinţa şi de a fuma mai mult„, încheie dr. Ovidiu Alexinschi.