La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm crenvurști! Detaliile de pe etichetă de care trebuie să ținem cont!

Pentru mulți dintre români, crenvurștii sunt alegerea ideală la micul dejun. Atunci când vrem să ne asigurăm că facem alegerea cea mai bună în materie de mezeluri, trebuie să ținem cont de anumite detalii de pe eticheta produselor.

25 feb. 2022, 12:59
La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm crenvurști! Detaliile de pe etichetă de care trebuie să ținem cont!

Atunci când cumpărăm crenvurștii, cel mai important criteriu pentru a face o alegere bună reprezintă informațiile menționate de producător, pe eticheta sau ambalajul produsului. Detaliile de pe eticheta : informații privind proveniența materiilor prime; valorile nutriționale, alergenii; data de valabilitate, greutatea și prețul.

CITEȘTE ȘI: Alimentul delicios de la colţul străzii îţi poate distruge sănătatea. Câte substanţe nocive conţine hot-dog-ul

La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm crenvurști!

CITEȘTE ȘI: Cele mai periculoase mezeluri. Topul aditivilor alimentari pe care trebuie să-i eviţi

Regulamentele europene și naționale în vigoare reglementează modul de etichetare al alimentelor astfel încât consumatorilor le este oferită o bază ce îi ajută să facă o alegere în cunoștință de cauză și să utilizeze în mod sigur produsele alimentare.

În alegerea unui produs din carne, consumatorii trebuie să acorde atenție:

  1. Listei ingredientelor. Aceasta cuprinde toate ingredientele din produsul alimentar, în ordinea descrescătoare a ponderii lor în momentul utilizării lor la fabricarea produsului alimentar.
  2.  Orice ingredient sau adjuvant tehnologic care provoacă alergii sau intoleranță, utilizat în fabricarea sau prepararea unui produs alimentar și încă prezent în produsul finit, chiar și într-o formă modificată. Alergenii sunt inscripționați pe etichetele produselor cu caractere diferite față de celelalte ingrediente.
  3. Cantitatea de anumite ingrediente sau categorii de ingrediente;
  4. Data durabilității minimale sau data limită de consum;
  5. Condițiile speciale de păstrare și/sau condițiile de utilizare;
  6. Instrucțiunile de utilizare;
  7. Declarația nutrițională.