Lacul care aduce copii. Locul miraculos, unic în lume, care a fost supranumit „Balta fertilității”

„Balta fertilității” din Peru este un loc unic pe glob și se află în mijlocul unui deșert arid, la aproximativ 70 de km de capitala Lima.

11 feb. 2023, 13:01
Lacul care aduce copii. Locul miraculos, unic în lume, care a fost supranumit „Balta fertilității”
Balta fertilității, lacul care aduce copii

„Balta fertilității” a devenit un loc faimos în întreaga lume, mii de pelerini venind aici pentru a atinge mâlul despre care se spune că face minuni și pentru a se scălda în apa care ar vindeca orice problemă de infertilitate sau impotență.

Balta de la Chilca, așa cum mai este numit locul, e cunoscut încă de pe timpul incașilor, mărturii ale conchistadorilor cu privire la ritualurile practicate aici fiind descoperite. Primii oameni care s-au scăldat aici au fost doi ostași spanioli care au dezertat din micul detașament al lui Francisco Pizzaro. Aceștia au remarcat rapid efectele, căsătorindu-se cu indigene cu care au făcut foarte mulți copii, reușind să procreeze până la vârsta de 70 de ani.

Citește și: Ce inseamna cand visezi peste intr-un acvariu. Ce mesaje iti trimite subconstientul

Secretul a fost păstrat până în secolul al XIX-lea, când balta fertilității a fost descoperită de o echipă de paleontologi americani, întâmplător, care nu au crezut în efectele sale miraculoase. Asta până când un politician bogat din New York care apelase la toate leacurile pentru a scăpa de impotență s-a scăldat aici și s-a vindecat, vestea răspândindu-se în toată America.

Acum, localnicii numesc lacul, care are forma unui cerc cu un diametru de 250 de metri, „făcătorul de gemeni” deoarece femeile care au probleme de procreere și se scaldă aici nasc întotdeauna gemeni.

Citește și: Maica Siluana dezvăluie „darurile” diavoleşti: „Diavolul te ajută să performezi, să intri în Cartea Recordurilor, îţi dă tot ce vrei, doar să nu te rogi”

În anul 1960, intrigați de aceste miracole, oamenii de știință americani au făcut cercetări asupra bălții și a nămolului de aici, însă nu au găsit nimic neobișnuit.

„Tratamentele miraculoase efectuate aici nu pot fi puse, in aceste circumstante, decat pe seama autosugestiei!”, a declarat dr. Jose Ramon Estacar, de la un spital din Lima.