Lady Gaga, în fruntea clasamentului cu cele mai mari venituri obţinute în 2011

Lady Gaga ocupă prima poziţie în topul artistelor cu cele mai mari venituri obţinute în 2011, surclasându-şi concurentele, cântăreaţa americană încasând în acest an circa 90 de milioane de dolari, potrivit unei analize postate, pe site-ul Forbes.com.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 09:49
Lady Gaga, în fruntea clasamentului cu cele mai mari venituri obţinute în 2011

Lady Gaga a obţinut venituri de aproape două ori mai mari decât cea mai apropiată dintre „rivalele” ei în acest top – cântăreaţa country Taylor Swift – graţie unor contracte de publicitate şi încasărilor din concerte. Potrivit Forbes, Lady Gaga a încasat, în medie, 1,3 milioane de dolari pentru fiecare show pe care l-a susţinut în 2011.

Taylor Swift ocupă poziţia a doua, cu venituri de 45 de milioane de dolari, graţie vânzărilor albumului ei „Speak Now” care s-a dovedit a fi un hit, dar şi liniei de parfumuri pe care tânăra starletă americană l-a lansat la începutul acestui an.

Pe poziţia a treia se află Katy Perry, care a reuşit să obţină venituri de aproximativ 44 de milioane de dolari în 2011.

Veniturile obţinute de Beyonce au scăzut la 35 de milioane de dolari din cauza numărului mic de concerte pe care artista americană le-a susţinut în acest an, însă noul ei album „4”, noua ei linie vestimentară şi două noi parfumuri au ajutat-o pe soţia rapperului Jay-Z să ocupe totuşi locul al patrulea în acest top.

Rihanna s-a clasat pe poziţia a cincea, cu venituri de 29 de milioane de dolari, obţinute în principal din vânzările albumului „Loud” şi contractelor de publicitate semnate cu compania de produse cosmetice CoverGirl.

Editorii site-ului Forbes.com au alcătuit acest top pe baza declaraţiilor de venituri, datelor privind vânzările de discuri, a încasărilor din concerte şi turnee, şi a interviurilor acordate de avocaţi, manageri, organizatori de concerte şi chiar de artişti. Topul a avut în vedere veniturile realizate în perioada mai 2010 – mai 2011 înainte de deducerea taxelor şi a onorariilor pentru manageri şi agenţii de presă ai artiştilor.