Larisa Iordache, cea mai medaliată gimnastă româncă. Le-a întrecut pe Nadia Comăneci şi Cătălina Ponor

Larisa Iordache a devenit cea mai medaliată gimnastă româncă, depăşindu-le chiar şi pe Nadia Comăneci şi Cătălina Ponor. Tânăra în vârstă de 24 de ani a încheiat Europenele din Turcia cu un bilanţ de patru medalii, două de aur la bârnă şi sol, două de argint, cu echipa şi la sărituri.

04 ian. 2021, 15:44
Larisa Iordache, cea mai medaliată gimnastă româncă. Le-a întrecut pe Nadia Comăneci şi Cătălina Ponor
Larisa Iordache a devenit cea mai medaliată gimnastă româncă

Larisa Iordache, cea mai medaliată gimnastă româncă. „A fost greu începutul. Nadia m-a sunat personal să mă felicite, atât pe mine, cât şi pe echipa mea. Mă înţeleg foarte bine cu cei doi antrenori ai mei, ne înţelegem din priviri şi ne transmitem mesaje„, a declarat Larisa Iordache la emisiunea „La Măruţă„.

Citeşte şi: Larisa Iordache şi-a mărit buzele, cum arată acum gimnasta. „Nu-ţi place, nu te uita. Îmi fac viaţa exact cum vreau”

Nadia Comăneci, despre revenirea Larisei Iordache

Nadia Comăneci a vorbit într-un interviu pentru Digi Sport despre semnificație revenirii Larisei.  „A fost o revenire specială, extrem de spectaculoasă. Când dispari din gimnastică trei ani chiar și fără accidentare, e aproape imposibil să-ți revii la o formă de competitivitate la nivelul din acest an când te gândești la gimnastică.

Dar în cazul ei, care a și trecut prin aceste operații, nu pot să spun decât că e voință, putere și dorință de a demonstra că totuși ea este o valoare în acest sport și încă n-a terminat ce a avut de spus„, a declarat Nadia Comăneci.

Citeşte şi: Larisa Iordache şi-a îngrijorat fanii cu un mesaj ciudat. „Viaţa nu-ţi dă o a doua oportunitate”

Larisa Iordache, cea mai medaliată gimnastă româncă

Site-ul Federației Europene de Gimnastică a scos în evidență rezultatul Larisei Iordache şi au amintit de grava accidentare a ei, dar au subliniat și faptul că Larisa Iordache a urcat pe locul secund în topul all-time al sportivelor medaliate la Euro. Ierarhia e condusă de celebra fostă campioană din Rusia, Svetlana Khorkina.

În timpul Campionatului Mondial din 2017, Larisa Iordache și-a rupt tendonul achilian. După multe operații, Larisa a revenit la această ediție.

Performanța ei din calificări a fost magnifică, urcând România de pe primul loc în finala pe echipe și asigurându-și accederea în patru finale pe aparate. 

 După argintul de la echipe și de la sărituri, Larisa Iordache s-a încoronat regină la bârnă și la sol. Cu un total de 16 medalii la Europene, Larisa a devenit a doua cea mai medaliată sportivă din istoria competiției după Svetlana Khorkina, care a strâns 20 de medalii„, a scris site-ul oficial al forului european de gimnastică.