Kovesi, întâmpinată ca Simona Halep pe Aeroportul Otopeni după votul din Comisia LIBE: E un vot pentru sistemul de justiţie din România

Laura Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, că votul din comisiile Parlamentului European pentru şefia Parchetului European este un vot pentru sistemul de justiţie din România, pentru toţi magistraţii din Europa care lucrează sub presiune. Ea a fost aşteptată la aeroporturi de jurnalişti, dar şi de mai mulţi susţinători, care au felicitat-o şi i-au oferit flori. Kovesi a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au susţinut-o, precizând că nu a cerut şi nici nu a beneficiat de sprijinul Guvernului de la Bucureşti.

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 14:17
Kovesi, întâmpinată ca Simona Halep pe Aeroportul Otopeni după votul din Comisia LIBE: E un vot pentru sistemul de justiţie din România

„Acest vot nu e doar pentru mine, e pentru tot sistemul de justitie roman, pentru toti cetatenii care au sustinut lupta cu coruptia si statul de drept, e pentru toti procurorii si judecatorii care lucrează sub presiune. Multumesc celor care m-au sustinut. Astept decizia decidentilor europeni”, a declarat Laura Kovesi la sosirea pe aeroport.

Kovesi a ţinut să precizeze că nu a beneficiat de sprijinul statului român în demersul său de a candida la şefia Parchetului European.

„M-am înscris singură în această procedură, m-am înscris ca procuror, ca profesionist, nu am avut sprijinul Guvernului de la Bucureşti, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu-l aştept. Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susţinut cu comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să aşteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică, în urma unor negocieri între Consiliu şi Parlamentul European. Deci, ceea ce a depins de mine eu am făcut. Încă o dată vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut. Au fost foarte importante încurajările, mesajele„, a mai spus Kovesi.

 

Laura Kovesi şi-a declarat sprijinul pentru magistraţii de la parchete şi instanţe care protestează împotriva Ordonanţei Toader, mulţi dintre ei prin suspendarea activităţii.

„Sunt alaturi de colegii procurori si judecatori pentru ceea ce se intampla in justitia din Romania. Este grav, e un protest prin care colegii si-au suspendat activitatea, se lupta cu indarjire impotriva subordonarii justitiei de catre politic, impotriva unor modifificari legislative care contravin normelor europene si recomandarilor facute de Comisia de la Venetia”, a încheiat Kovesi. 

Susţinătorii au lăsat-o cu greu săplece de la aeroport, după insistenţe repetate ale fostei şefe DNA, care a spus de mai multe ori că vrea să ajungă acasă la familia ei.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat miercuri votul din Comisia pentru libertăți și justiție din Parlamentul European (LIBE) pentru șefia Parchetului European. Kovesi s-a clasat pe primul loc, cu 26 de voturi, urmată de candidatul francez, cu 22 de voturi, şi cel german, cu 1 vot.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi a ieşit pe locul 1 la votul în Comisia LIBE pentru şefia Parchetului european LIVE VIDEO