Leacuri din cămară: 6 beneficii ale merelor, de ce e bun iaurtul şi care sunt cele mai bune tipuri de sare

Inca din copilarie stim ca un mar pe zi tine medicul departe. Si nu este deloc un proverb fara acoperire stiintifica. Studii moderne au scos la iveala beneficiile incontestabile ale merelor pentru sanate. Iata numai cateva dintre ele.

23 mart. 2021, 13:25
Leacuri din cămară: 6 beneficii ale merelor, de ce e bun iaurtul şi care sunt cele mai bune tipuri de sare

LEACURI DIN CĂMARĂMărul protejeaza impotriva cancerului

Mai multe studii au scos la iveala faptul ca in mar si in coaja lui sunt substante care lupta impotriva cancerului la ficat, san, esofag, stomac.

Indiferent care parte a marului este studiata, acesta contine substante cu proprietati antitumorale. Otetul din cidru de mere, de exemplu, are si el compusi care protejeaza organismul de cancer.

Reduc simptomele de diaree si tulburari intestinale
Merele, in combinatie cu musetelul, reduc simptomele de diaree la copii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

LEACURI DIN CĂMARĂ. Cele mai sanatoase tipuri de sare
Sarea este unul dintre cele mai populare ingrediente din bucatarie. Exista o multime de tipuri de sare, de diferite culori si cu preturi diferite. Te intrebi, insa, ce diferentiaza fiecare sortiment? Daca sarea scumpa este mai buna?

Iata cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le afli despre clorura de sodiu pentru a alege pe cea care ti se potriveste cel mai bune.
Sarea de masa
Este sarea naturala incalzita la 648 grade Celsius, lucru ce distruge cei mai benefici dintre compusii sau. Fortifiata cu iod sarea de masa nu este cu siguranta cel mai sanatos sortiment pe care sa-l folosesti in alimentatie. In plus, contine aditivi care incetinesc umezirea sarii.

Unii experti in alimentatie sustin ca aceasta sare suprerafinara este responsabila pentru problemele de sanatate corelate cu consumul de sodiu in vreme ce sarea nerafinata vindeca organismul in loc sa-l raneasca.

Sarea de mare
Aceasta provine, asa cum ii spune si numele din apa oceanului care este supusa unui proces de evaporare ce separa sarea de apa.  Sarea de mare contine o cantitate mica de iod natural insa nu la fel de mult precum sarea iodata. Este, de obicei, mai putin rafinata decat sarea de mare si vine sub doua forme fina si grunjoasa.

Din nefericire, sarea de mare este mai putin sanatoasa ca odinioara din cauza poluari marilor si oceanelor.

Sarea roz de Himalaya
Provine din muntii din Himalaya. Culoarea roz vine din continutul ridicat de fier. Aceasta sare este bogata in minerale continand toate cele 84 de minerale si oligoelemente de care are nevoie corpul uman. Sarea de Himalaya poate ajuta organismul in multe procese ca de exemplu reducerea crampelor musculare, mentine nivelul zaharului din sange la cote normale si mentine un pH sanatos in celule.

Multi experti sustin ca sarea roz de Himalaya este cel mai sanatos sortiment pe care l-ai putea consuma.

Sarea gri
Se mai numeste si sarea celtica. Este o sare marina nerafinata obtinuta prin razuirea depunerilor de sare rezultate in urma evaporarii apei marine de pe o serie de panouri de evaporare a apei. Este bogata in magneziu si alte minerale. Poate ajuta la restabilirea echilibrului electrolitic, are proprietati alcalinizante si poate preveni crampele musculare la fel ca si sarea roz de Himalaya. Este un sortiment de sare mai scump.

Fleur de sel
Formata la suprafata spumei marii, granulele acestei sari sunt asemanatoare cristalelor zaharului. Fara iod si culeasa dupa o metoda celtica, aceste cristale mici si perfect formate sunt create doar in conditii perfecte, fiind astfel mai rare decat alte saruri nerafinate de mare. Din 40 kg de sare gri doar 1 ½ kg este fleur de sel. In termeni de sanatare este o sare de mare bogata in minerale cu o savoare si o textura delicate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Leacuri din cămară. Beneficiile iaurtului pentru sanatate
Beneficiile iaurtului pentru sanatate sunt atat de impresionante incat multi oameni il consuma zilnic. Prin consumul de iaurt primesti o doza de proteine animale, plus cativa alti nutrienti gasiti in produsele lactate, cum ar fi calciu, vitamina B-2, vitamina B-12, potasiu si magneziu.

Daca te intrebi care sunt beneficiile iaurtului pentru sanatate este simplu de aflat cat este de bun pentru ca iaurtul este, de asemenea, plin de probiotice.

Leacuri din bătrâni pentru 2021: Beneficiile baii cu sare in tratarea bolilor şi ce boli vindeca isopul şi strugurii
Probioticele sunt „bacterii prietenoase” care sunt prezente in mod natural in sistemul digestiv. Tulpinile vii ale acestor „bacterii bune” se gasesc si in multe produse din iaurt.

Beneficiile iaurtului asupra sistemului imunitar
Probioticele pot ajuta la afectiunile inflamatorii intestinale prin schimbarea microflorei intestinale si diminuarea raspunsului sistemului imunitar care poate agrava o boala.

Iaurtul care contine doua probiotice, lactobacillus si bifidobacterium, este bun de consumat atunci cand ai helicobacter pylori. H. pylori este o bacterie care poate provoca infectii in stomac si in partea superioara a intestinului subtire.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Leacuri din bătrâni. Ce vindecă gutuia, ceaiul de fenicul, chihlimbarul sau un duş rece