FOTOGRAFIA dedicată celor care i-au spus că e GRASĂ: A pozat în bikini şi a primit mii de like-uri

Fotografia tinerei a generat o dezbatere între mii de vizitatori ai reţelei de socializare. A pus totodată sub semnul întrebării şi părerile şi atitudinile faţă de standardele de frumuseţe şi stil de până acum.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 13:27

Stella Boonshoft a postat prima dată fotografia pe contul de Tumblr, The Body Love Blog. A fost observat de fotograful Brandon Stanton şi preluat de el şi postat joi pe site-ul său de fotografii Humans of New York. De atunci şi până acum a înregistrat 455.000 de vizitatori care au dat „like” imaginilor şi a fost retrimis altor persoane de 20.000 de ori.

Dimensiunile mele nu sunt problema voastră … Este corpul meu, nu al vostru ...”, a scris sfidător Stella, care este studentă la Universitatea New York, după ce s-a văzut postată pe site-ul fotografului, gândindu-se la cei care vizionează imaginea ei.

Se hotărâse să părăsească site-ul, dar a observat că primea din ce în ce mai multe mesaje de susţinere, scrie Daily Mail.

Stella s-a simţit nevoită să dea explicaţii: „Ştiu ce vreau să fac, ceva ce le va ajuta pe tinerele femei care luptă pentru imaginea trupului lor, cu ipocrizia şi dimensiunile corpului din cauza standardelor măsurilor. Dar cel mai important lucru este ce sentimente am eu faţă de mine însămi.”

Apoi şi-a continuat mesajele şi lecţia de viaţă: „Fotografia aceasta este pentru necunoscutul de la biserica unde merge bunica mea, care mi-a spus că am burta mare încă de când aveam 5 ani (…) Este şi pentru antrenorul meu de echitaţie, care mi-a spus că că sunt prea grasă, când aveam 9 ani (…) Este pentru cei din tabăra de vară, care mi-au spus că aş fi mai drăguţă dacă aş da câteva kilograme jos (…) Şi pentru toate reclamele stupide ale agenţilor care încearcă să ne vândă tot soiul de creme pentru celulită, vergeturi şi toate chestiile pe care le are oricare om normal…”.

Dar toate aceste fotografii sunt în primul rând pentru mine, fata care a plâns şi şi-a urât trupul până acum atât de mult, încât a luat măsuri extreme, încercând să îl schimbe (…) Până acum. Dar am terminat cu toate astea„, a încheiat Stella pledoaria ei.