Legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex se extinde spre Europa de Est. Prima ţară din regiune care a adoptat legea

Parlamentul sloven a adoptat, marţi, un amendament prin care devine prima ţară din Europa de Est care legalizează căsătoria cuplurilor de acelaşi sex, precum şi adopţia.

05 oct. 2022, 08:54
Legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex se extinde spre Europa de Est. Prima ţară din regiune care a adoptat legea

Modificarea dreptului familiei a fost votată de 48 de deputaţi, 29 de parlamentari au votat împotrivă şi unul s-a abţinut. Slovenia este prima ţară fost comunistă care a ratificat această reformă în Europa. majoritatea vecinilor săi interzic uniunile civile sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În Ungaria, discuţiile despre homosexualitate în faţa minorilor sunt chiar amendate din vara lui 2021.

În iulie, cea mai înaltă instanţă a decis că legea care definea căsătoria ca fiind singura uniune a unui bărbat şi a unei femei discrimina cuplurile de homosexuali şi lesbiene. Articolele au fost suspendate cu efect şi instanţa a ordonat Parlamentului să modifice textul în termen de şase luni.

Citeşte şi EXCLUSIV VIDEO Interviu cu călugărul Călin, cel care denunţă mai mulţi prelaţi ai BOR pentru abuz sexual: „Dacă eşti pedofil şi violezi copii, poţi să mai fii tu slujitorul Bisericii?”

”Cu aceste amendamente, recunoaştem drepturile pentru cuplurile de acelaşi sex pe care ar fi trebuit să le aibă de mult timp”, le-a spus secretarul de stat Simon Maljevac parlamentarilor atunci când a prezentat amendamentul.

Principalul partid de opoziţie, Partidul Democrat Sloven (SDS), a criticat decizia Curţii şi a organizat mai multe mitinguri ale oponenţilor. ”Cei mai buni taţi nu vor înlocui niciodată o mamă şi nici invers”, a spus preşedintele grupului parlamentar SDS, Alenka Jeraj, în deschiderea dezbaterilor.

Slovenia se alătură celor 17 ţări de pe continent care au legalizat deja căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Citeşte şi Românii care nu-și vor face buletine cu cip NU vor mai putea călători în UE fără pașaport / Ce se întâmplă cu drapelul național și cu „genul”