„Toate pensiile se dublează!” Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea la Congresul Socialiştilor europeni

Liviu Dragnea a susținut, vineri seară, un discurs la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni organizat în Madrid. În cadrul discursului, liderul PSD a vorbit despre majorarea salariilor și pensiilor. Dragnea a declarat că „ până în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017".

23 feb. 2019, 10:23
„Toate pensiile se dublează!” Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea la Congresul Socialiştilor europeni

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit vineri seara, la Congresul Socialiştilor Europeni de la Madrid, despre majorarea salariilor și pensiilor.

„Suntem după 15 ani de dominație a dreptei care a distrus multe valori, multe speranțe, multe destine. A distrus încrederea în proiectul european și știm bine că dreapta, oriunde în Europa, face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european, dar trebuie cu curaj și tărie să le spunem oamenilor modul în care dreapta europeană a distrus Europa, folosind instrumentul politicii de austeritate, manipularea și uneori, cum este cazul și în România, folosind instituțiile de forță ale statului.

RECALCULARE PENSII. Veste proastă pentru 100.000 de pensionari, se amână plata pensiilor majorate

Grație Guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi, salariul minim a crescut în doi ani cu peste 50%, pensiile au crescut și vor crește în fiecare an, în așa fel încât, în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. 

În condițiile în care am redus și taxele, impozitul pe venit și taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu că așa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, salariile, pentru că nu sunt bani. Noi am arătat că un Guvern social-democrat poate micșora taxele, poate crește salariile, poate crește pensiile, poate reda speranța pentru tineri. Nu a fost ușor și nu va fi. Miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriașă”, a spus Liviu Dragnea.

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) s-a reunit vineri în Congres la Madrid pentru a-şi susţine candidatul la preşedinţia Comisiei Europene, Frans Timmermans, dar şi Manifestul electoral în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai.

Ce români pierd bani la pensie

PES l-a desemnat în luna decembrie pe olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare din 2019. Congresul PES continuă şi sâmbătă.