LEGEA PENSIILOR. Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor: „Din septembrie anul viitor…” VIDEO

Violeta Alexandru a dat asigurări că pensiile vor creşte, însă a adăugat că va exista o evaluare făcută la nivelul Ministerului Finanţelor, iar când această evaluare va fi gata, se va comunica exact care este situaţia. Ministrul Muncii a spus că şi recalculările sunt în grafic.

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 10:51
LEGEA PENSIILOR. Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor: „Din septembrie anul viitor…” VIDEO

Ministrul Muncii a făcut noi dezvăluiri despre pensiile românilor. Violeta Alexandru spune că susține creșterea punctului de pensie, iar acest amendament este în analiză, pe masa echipei guvernamentale.

„Susținem creșterea punctului de pensii şi reclacularea. Suntem în analiză să vedem ce se întâmplă până în septembrie. Licitația e în plină desfășurare și din informațiile puse la dispoziție de președintele Casei Naționale de pensii suntem în grafic. Din septembrie anul viitor, vom fi pregătiți să vem toate elementele puse la punct pentru a putea să aplicăm orice fel de prevedere legislativă, inclusiv noua formulă de calcul.”, a spus Ministrul Muncii.

Întrebată despre dublarea alocațiilor, ministrul Muncii a afirmat că subliniază că decizia CCR este obligație, deci nu e vorba despre opțiunea sa. ”Este o decizie de echipă” a completat ea, însă. ”Ne consultăm pentru cea mai bună opțiune, care se bazează exclusiv pe o analiză obiectivă” a continuat ministrul. 

Ministrul a mai spus că ”exclusiv PNL a fost cel care, în ultimii ani, a inițiat propuneri legislative pentru majorarea alocațiilor”. 

Vorbind despre aceste majorări, Violeta Alexandru nu a uitat de PSD, despre care spune că ”trimite aproape zilnic proiecte din Parlament de dublare, de triplare, de patru, de cinci ori, a mai multor tipuri de cheltuieli, fără să indice sursa bugetară”. Violeta Alexandru susține că PSD e conștient că propunerile sunt populiste. Ea lansează și o serie de acuzații: ”Îmi fac impresia unei strategii coordonate de a ne bloca activitatea prin tot felul de propuneri care nu-și au suportul în posibilitățile bugetare”. ”Nu ține cont de nimic” a continuat Alexandru.