Legile Educației vor fi modificate. Se introduce un nou tip de bursă școlară. Cine va primi burse de reziliență

Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, ci vor rămâne rămân în forma cunoscută în prezent, a dat asigurări ministrul Educației, Ligia Deca. În schimb, una dintre modificările propuse de Ministerul Educației vizează acordarea de burse școlare începând cu anul școlar 2024 - 2025.

25 mart. 2024, 14:32
Legile Educației vor fi modificate. Se introduce un nou tip de bursă școlară. Cine va primi burse de reziliență

Un proiect de ordonanță de urgență aduce modificări în ceea ce privește acordarea de burse școlare pentru elevi. În acest sens, ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că de anul viitor ar urma să fie introdusă o nouă categorie de burse. Este vorba despre bursa de reziliență. Acest tip de burse vor fi acordate elevilor care au medii peste 7.

Citește și: Burse 2024. Ce elevi pot primi lunar o bursă de 1.000 de lei. Criterii de selecție și documente necesare la dosar

”În urma feed back-ului primit am considerat necesar sa facm unele ajustari. Aceste modificari se vor aplica începand cu anul viitor, 2024 – 2025. Ordonanța prevede introducerea unui nou tip de bursă, bursa de reziliență. Scopul este de a motiva și elevii cu rezultate medii. Vor beneficia și elevii cu probleme oncologice. Pentru elevii claselor a V-a se va lua în considerare media primelor două module. Pentru elevii de clasa a IX-a se ia în consederare media de admitere.

Citește și: Tichete de 500 de lei. Unde şi pentru ce pot fi folosiţi banii de pe cele 16.000 de carduri. Este exclusă retragerea cash de la bancomat!

Bursa de merit se acordă în continuare elevilor cu medii peste 9,50, dar și elevilor cu premii la Olimpiade județene. Bursa de merit va avea același cuantum ca până, adică 450 lei pe lună. Bursele de merit și bursele de reziliență cumulate se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase.

Elevii cu multe absențe nemotivate într-o lună nu primesc burse pentru luna respectivă”, a explicat ministrul Educației, Ligia Deca.