Legiştii au stabilit cum a murit copilul anesteziat la clinica stomatologică din Piteşti. Ce scrie în raportul INML

Publicat: Vineri, 14 Februarie 2020 12:20 // Actualizat: Vineri, 14 Februarie 2020 12:47 // Sursa: romaniatv.net

Medicii legişti au finalizat raportul medico-legal în cazul copilului de 4 ani mort după o anestezie la o clinică stomatologică din Piteşti. Petru a intrat în stop cardio-respirator, pe 10 februarie, în timp ce se afla pe scaunul medicului dentist. La 45 de minute după ce i-a fost administrat anestezic intravenos, deși clinica nu avea autorizație pentru a efectua acest tip de proceduri, inima micuțului a cedat. Trei zile mai târziu, medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au declarat decesul băiatului, după ce organele i-au cedat pe rând. 

Raportul autopsiei copilului de 4 ani mort după o anestezie la dentist au fost eliberat vineri de către legiştii Institutului de Medicină Legală București, iar părinţii se pregătesc acum să-și înmormânteze copilul.

Medicii legiști au notat pe fișă, potrivit evz.ro, că micuțul nu avea probleme de sănătate, iar stopul cardio-respirator a fost provocat de analgo-sedare. În acest moment nu se cunosc dozele care au fost administrate copilului, deoarece testele toxicologice vor fi gata în câteva săptămâni.

Clinica stomatologică nu avea autorizație pentru a efectua aceste proceduri de analgo-sedare, conform unui comunicat emis de Ministerul Sănătății. După decesul copilului, DSP a suspendat activitatea clinicii. 

Citeşte şi: IMAGINI ŞOCANTE de la clinica stomatologică din Piteşti. Un părinte îşi ţine copilul în braţe, pe hol, după o anestezie

După moartea lui Petru, poliţiştii argeşeni au deschis dosar penal. Medicii care l-au tratat pe copil sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă.

Reprezentanţii Ministerului Sănătății spun că băiețelul a fost sedat cu un cocktail de medicamente ce conținea propofol şi ketamină şi că substanțele respective ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există și secție de terapie intensivă.

Citeşte şi: Reacţia clinicii stomatologice în cazul copilului paralizat după anestezie. "Avem autorizaţie"

Colegiul Medicilor Stomatologi s-a autosesizat în cazul copilului decedat în urma anesteziei făcute la clinca stomatologică din Piteşti

"În prezenta cauză, Colegiul Medicilor Stomatologi s-a autosesizat, în limita competenţelor conferite de lege, fiind iniţiată procedura disciplinară împotriva membrilor corpului profesional implicaţi în incident, ancheta urmând a fi făcută, cu imparţialitate, de către completul comisiei de disciplină învestit cu soluţionarea cauzei", anunţă Colegiul Medicilor Stomatologi.

"În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza îndeplinirii condiţiilor specifice angajării răspunderii civile, respectiv analiza cazurilor de malpraxis, nefiind competente funcţional să se pronunţe asupra acestora, pentru acestea competenţa atribuită legal revenind fie Comisiei de Monitorizare şi Competenţă profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcţionează în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătăţii Publice nr. 1343/2006, cu modificările şi completările ulterioare (disponibil în Monitorul Oficial, Partea I nr. 970 din 05 decembrie 2006), fie instanţei de judecată", subliniază Colegiul Medicilor Stomatologi.

Copilul de patru ani din Piteşti a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii făcute la o clinică stomatologică şi a murit, miercuri seară, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H