Leguma minune pe care trebuie să o consumi zilnic. Te fereşte de boli şi te ajută să slăbeşti

Conopida are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Această legumă minune te fereşte de boli şi te ajută să slăbeşti. Conopida poate fi gătită sub forma unei supe cremă, sufleu, gratinată la cuptor sau sub forma unui piure dietetic delicios.  

14 mai 2022, 11:30
Leguma minune pe care trebuie să o consumi zilnic. Te fereşte de boli şi te ajută să slăbeşti

Leguma minune pe care trebuie să o consumi zilnic. Este vorba despre conopidă. Aceasta este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. De asemenea, conţine calciu, fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.

Leguma minune care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică

Conopida are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Această legumă conţine doar 25 de calorii la suta de grame, fiind recomandată celor care vor să slăbească. Pe lângă asta, conopida poate calma afecţiunile prostatei și reduce riscul de boli de inimă şi accident vascular cerebral.

Citeşte şi Alimentele pe care ar trebui să le consume orice persoană. Reduc riscul de cancer, protejează inima şi curăţă plămânii

De asemenea, dacă o consumaţi seara, conopida vă poate ajuta să aveţi un somn mai liniştit. Această legumă poate calma ticurile nervoase precum scrâşnitul din dinţi în timpul somnului.

Mai trebuie să ştii că nutrienţii din conopidă ajută la inhibarea dezvoltării tumorilor maligne şi la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, vitamina K din conopidă are proprietăţi puternice antiinflamatorii care inhibă dezvoltarea inflamaţiilor în organism, astfel încât este redus la minimum riscul de cancer şi afecţiuni cardiace.

Conopida protejează şi sistemul digestiv, datorită conţinutului ridicat de fibre. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de vitamina C, această legumă protejează împotriva poliartritei, o formă de artrită reumatoidă prezentă la două sau mai multe articulaţii, potrivit csid.ro.

Atenţie, specialiştii avertizează că este contraindicat consumul de conopidă în afecţiuni precum guta şi uraturia (prezenţa în exces a pigmenţilor biliari – acid uric în urină), din cauza conţinutului ridicat de substanţe purinice.

Conopida poate fi gătită sub forma unei supe creme, sufleu, gratinată la cuptor, chifteluțe vegetariene,  pizza sau, de ce nu, sub forma unui piure dietetic.

Citeşte şi Ceai de leuştean, cea mai simplă şi mai ieftină cură de detoxifiere