Lichidul banal care îţi curăţă perfect oalele şi aragazul. Costă doar 4 lei şi toţi românii îl au în case

Dacă ai rămas fără produse de curățat, nu te îngrijora! Există un lichid accesibil, pe care probabil îl ai deja în casa ta, ce poate fi salvarea ta în situații de criză.

25 feb. 2024, 14:45
Lichidul banal care îţi curăţă perfect oalele şi aragazul. Costă doar 4 lei şi toţi românii îl au în case
Lichidul banal care îţi curăţă perfect oalele şi aragazul. Costă doar 4 lei şi toţi românii îl au în case

Lichidul banal care îţi curăţă perfect oalele şi aragazul. Uneori este posibil să neglijezi curățarea profundă a oalelor și a aragazului. Dar nu te teme, pentru că există o soluție simplă și eficientă chiar în căminul tău. Acest lichid, cu un preț modic de aproximativ 4 lei, poate face minuni în îndepărtarea grăsimii și a altor pete dificile.

Unul dintre cele mai eficiente produse pe care le poți utiliza pentru a îndepărta grăsimea este oțetul alb, disponibil la un preț accesibil în majoritatea gospodăriilor. Împreună cu apă fierbinte, acest ingredient formează o combinație puternică, capabilă să desprindă grăsimea de pe oale și de pe aragaz.

Citeşte şi: Curățenia de primăvară 2023. Cum să obții o baie curată cât ai clipi. Trucurile pe care toate gospodinele ar trebui să le încerce

Pentru a folosi oțetul în curățarea oalelor și a aragazului, trebuie să amesteci o parte oțet alb cu o parte apă fierbinte într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează amestecul pe zonele afectate de grăsime și lasă-l să acționeze câteva minute. Apoi, șterge suprafața cu o cârpă din microfibră pentru a obține rezultate strălucitoare. Dacă petele persistă, poți încerca să faci o pastă din bicarbonat de sodiu și puțin oțet. Aplică pasta pe pete și lasă-o să acționeze câteva minute înainte de a freca ușor cu o cârpă umedă sau cu un burete, scrie stiridiaspora.ro.

Citeşte şi: Cum să scapi de arsura de pe tigaie fără să o zgârii. Trucul ieftin care va curăța totul cât ai zice pește

Cu aceste metode simple și accesibile, vei putea curăța oalele și aragazul fără a cheltui sume mari de bani pe produse specializate. Lichidul de doar 4 lei te va salva de fiecare dată, oferindu-ți o soluție rapidă și eficientă pentru curățenie.

Trucul prin care poţi curăţa eficient maşina de spălat

Sertarul în care pui detergent în maşina de spălat se îmbâcseşte cu timpul, făcând ca rufele să iasă de la spălat cu un miros ciudat. Deranjată de acest lucru, o gospodină a vrut neapărat să afle de unde vine mirosul. Aşa a descoperit că maşina de spălat rufe are un sertar pentru detergent care se poate detaşa şi curăţa frecvent folosind o combinație simplă, dar eficientă, de apă caldă cu lichid de spălat, o periuță de dinți și o cârpă. După câteva minute, sertarul maşinii de spălat arăta ca nou!

Amestecul natural care curăţă şi dezinfectează temeinic salteaua şi lenjeria de pat

Mediul cald şi umed este prielnic pentru înmulţirea acarienilor. Din acest motiv, este o greşeală să facem patul imediat ce ne ridicăm din el. Astfel se creează mediul ideal pentru reproducerea și hrănirea lor, ei rămânând prinși în cearșaf de unde se hrănesc cu celulele pielii și cu transpirația. O soluţie dezinfectantă preparată în casă, din doar două ingrediente, face adevărate minuni cu aşternuturile noastre.

Ai nevoie de:

  • 2 linguri apă oxigenată
  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu
  •  1 lingură balsam de rufe
  • 2 linguri de săpun neutru ras
  • 1 litru de apă.

Fierbe un litru de apă într-o oală și adaugă săpunul, apoi amestecă până se dizolvă. Oprește focul și continuă să amesteci până se încorporează perfect. Cât este încă fierbinte, deja cu focul stins, adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până rezultă o soluție omogenă și se lasă să se răcească.

Toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator şi agită foarte bine înainte de utilizare. Desfă patul o dată la trei zile şi pulverizează cu acest spray. Lasă-l să acţioneze și să se usuce perfect timp de o oră.