Licitaţie EXTRAVAGANTĂ. Scheletul unui MAMUT a fost vândut cu 239.000 euro

Scheletul aproape complet al unui mamut botezat Monty, specie dispărută în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, a fost vândut la licitaţie organizată miercuri în Anglia pentru suma de 239.000 euro.

26 nov. 2014, 19:58
Licitaţie EXTRAVAGANTĂ. Scheletul unui MAMUT a fost vândut cu 239.000 euro

Proprietarul acestui schelet, care măsoară mai mult de cinci metri lungime și 3,5 m înălțime, este acum un colecționar particular britanic, el fiind câştigătorul licitaţiei organizate la Billingshurst, în sudul Angliei.

În timpul vieţii sale, în urmă cu mai bine de 10.000 de ani, „mamutul a fost acoperit cu blană, sub stratul de păr lung existând încă unul cu păr mai scurt. Ca înfăţişare era destul de asemănător cu elfantul actual, având însă urechile mai mici şi o coadă mai scurtă, minimalizând astfel pierderile de căldură şi degerăturile, fiind bine adaptat perioadei glaciare„, a declarat un purtător de cuvânt al casei de licitație.

Scheletul reasamblat pentru vânzare este compus din 150 de oase și, prin urmare, este complet în proporţie de 90%. Oasele lipsă au fost înlocuite cu replici.

Citeşte şi Pui de MAMUT PERFECT CONSERVAT, mort acum 42.000 de ANI, a fost expus într-un muzeu: L-am numit „IUBIRE” FOTO