Pui de MAMUT PERFECT CONSERVAT, mort acum 42.000 de ANI, a fost expus într-un muzeu: L-am numit „IUBIRE” FOTO

Un pui de mamut perfect conservat, mort acum 42.000 de ani, a fost expus într-un muzeu.

20 mai 2014, 16:12

Un cioban din Rusia a făcut o descoperire inedită în anul 2007 în timp ce avea grijă de o turmă de reni. Astfel, el a descoperit un pui de mamut care a murit când avea doar o singură lună, potrivit Mirror.

Citeşte şi Un mamut descoperit în Covasna se vinde bucată cu bucată pe internet

Ulterior, cercetătorii au ajuns la concluzia că puiul de mamut a venit pe lume acum 42.000 de ani, acesta fiind ulterior expus în Muzeul Natural de Istorie din Londra. Mai mult, el a fost numit „Iubire”.

Să vedem un mamut în carne şi oase este incredibil. Ne uitam la o creatură din Epoca de Gheaţă care este aconservadă perfect, arată ca şi cum ar putea să se ridice în orice moment. Trebuie să mă ciupesc ca să realizez că s-a născut acum 42.000 de ani. Din cauza trecerii timpului părul i-a picat complet, motiv pentru care seamănă cu un elefant„, a declarat paleontologul Adrian Lister.

Citeşte şi: Fosilele unui mamut de acum 5 milioane de ani, expuse la un muzeu din Târgiu Jiu

Micuţul mamut are o lungime de doar 130 de centimetri şi cântăreşte 50 de kilograme. Conform cercetătorilor, mamuţii au apărut acum cinci milioane de ani şi au dispărut în urmă cu 5.000, din cauza schimbărilor climatice.