„Licoarea” care topeşte grăsimile ar putea înlocui curele de slăbire. Sfaturile dieteticianului care a testat reţeta

Toaletele de Crăciun şi Revelion se conturează deja, astfel că silueta devine extrem de importantă în perioada următoare.

22 nov. 2021, 12:36
„Licoarea” care topeşte grăsimile ar putea înlocui curele de slăbire. Sfaturile dieteticianului care a testat reţeta

Curele de slăbire ar putea fi înlocuite de „licoarea” realizată cu ajutorul seminţelor de chia. Tendinţa apei cu seminţe de chia, care presupune consumul de apă cu o linguriţă de seminţe de chia în ea, a devenit populară pentru capacitatea sa de a ajuta la reducerea foamei şi de a promova pierderea naturală în greutate, chiar dacă nu afectează metabolismul şi nu creşte arderea caloriilor, ci doar oferă un efect de saţietate.

Câte kilograme a slăbit Oana Roman: „Încă nu mă urc pe cântar, mai am 10 kilograme de dat jos și după aceea mă urc și pe cântar”
Reţeta testată cuprinde o linguriţă de seminţe de chia într-un pahar de apă, lăsată să se odihnească timp de 15-20 de minute. În acest timp, seminţele se umflă. Acestea sunt pline de un tip de fibre solubile numite mucilagii, care absorb apa, mărindu-şi volumul de până la 27 de ori atunci când sunt amestecate cu lichid.

Persoana care a testat reţeta a consumat-o  de trei ori pe zi timp de trei zile la rând, iar rezultatele au constat în mai puţine alimente mâncate. Băutul apei cu 30 de minute înainte de fiecare masă a necesitat ceva răbdare şi disciplină.

În primul rând, ”licoarea” nu are un gust bun. Este amară, iar textura seminţelor se simte pe gât ca un pietriş vâscos. De asemenea, înainte de mânca, trebuie să se aştepte 30 de minute, pentru a-şi face efect.

„Simţeam deja că am mâncat o masă consistentă înainte de a lua măcar o singură îmbucătură din micul dejun, prânz sau cină şi nu puteam termina porţiile pe care le consumam de obicei”, a spus dieteticianul.

Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort când au consumat anumite fructe și legume”
„După experimentul meu de trei zile, voi lua o pauză de la apa cu seminţe de chia pentru o vreme. Băutura acesteia în fiecare zi ar putea provoca probleme digestive, cum ar fi balonarea şi constipaţia”, potrivit dieteticianului înregistrat Alix Turoff.

De asemenea, Turoff a mai spus pentru Insider că a consuma băuturi săţioase pentru a reduce prea des dimensiunile porţiilor poate duce la o tulburare de alimentaţie.

„Dacă am nevoie să introduc mai multe fibre în dieta mea, atunci o gustare regulată cu seminţe de chia ar fi de ajuns, atâta timp cât le introduc în alimentaţia mea treptat şi le echilibrez cu suficientă apă”, potrivit dieteticianului înregistrat Kriss Solid.


loading...