REFERENDUM CATALONIA. Liderul separatist catalan Carles Puigdemont vrea „o mediere” pentru soluţionarea conflictului cu Madridul

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a cerut sâmbătă o mediere în conflictul cu Madridul, în ajunul unui referendum privind autodeterminarea în regiunea sa, referendum interzis de către guvernul central spaniol, relatează AFP.

RomaniaTV.net
30 sept. 2017, 17:20
REFERENDUM CATALONIA. Liderul separatist catalan Carles Puigdemont vrea „o mediere” pentru soluţionarea conflictului cu Madridul

Trebuie să exprimăm o voință clară de a dispune de o mediere indiferent de scenariu, că va fi ‘da’ sau ‘nu’ ”, a declarat Puigdemont, șeful executivului catalan.

Fără să adreseze mesajul său unei instituții în special, el evocă îndeosebi Uniunea Europeană.

Cel care va accepta însărcinarea cu această mediere știe că va putea conta pe voința părții catalane de a participa și de a dialoga… și, pornind din acel moment, ar fi logică o atitudine activă de urmărire și de interes din partea Uniunii Europene ”, a adăugat el.

Autoritățile centrale spaniole au închis sâmbătă sistemul electronic de numărare a voturilor în Catalonia, în cadrul unor noi eforturi de a preveni desfășurarea, prevăzută pentru duminică, a unui referendum privind independența regiunii, relatează agenția DPA.