Lidl interzice vânzarea unui produs care este nelipsit de Sărbători

Bucuria copiilor, coşmarul medicilor şi breaking news-ul televiziunilor la sfârşit de an ar putea să fie eliminat în Austria, un mare lanţ de supermarketuri renunţând la vânzarea artificiilor şi a petardelor.

05 dec. 2022, 07:02
Lidl interzice vânzarea unui produs care este nelipsit de Sărbători

Și în acest an, Lidl Austria nu va vinde artificii în noaptea de Anul Nou. Numeroase alte magazine sunt așteptate să le urmeze exemplul în curând.
„Lidl Austria se va abține și în acest an de la vânzarea de artificii în toate magazinele din țară. Ca o consecință suplimentară, nu vor fi alocate spații de standuri pentru companiile externe de artificii”, a declarat vineri lanțul de magazine de reduceri într-un comunicat. Reversul medaliei este că aceste se vor comercializa clandestin, fără vreun control asupra calităţiii produselor, majoritate made in China.

Produsul căutat de toți românii de sărbători, vândut la super-preț la LIDL. Nu-l găsești nicăieri mai ieftin și e mai mult decât util. Oamenii vor sta ore întregi la coadă doar ca să-l cumpere

„Din ce în ce mai multe orașe și municipalități din Austria interzic deja focurile de artificii private în noaptea de Anul Nou.”, au mai transmis reprezentanții Lidl

În plus, „pe lângă zgomot, gunoaie și praf fin”, „petardele din noaptea de Anul Nou provoacă în fiecare an numeroase răniri și arsuri”, a precizat compania. „Acesta este motivul pentru care Lidl Austria se abține deja din 2016 de la vânzarea de artificii în magazinele din țară. În plus, în parcările magazinelor nu sunt alocate spații pentru standuri pentru companiile externe de artificii.”

Rafturi goale la Lidl şi în alte supermarketuri. Produsul banal care a dispărut aproape complet înainte de Sărbători
„Discuțiile în jurul petardelor din noaptea de Revelion sunt din ce în ce mai intense. În fiecare an, rachetele și petardele poluează mediul înconjurător cu praf fin. Provoacă stres animalelor domestice și sălbatice și rănesc oameni. De aceea, am fost pionieri încă din 2016. Ne abținem și în acest an de la vânzarea de artificii în toate magazinele austriece”, spune Simon Lindenthaler, șeful departamentului de comunicare corporativă și CSR al Lidl Austria.

sursa: Heute

Produsul care se vinde pe bandă rulantă la Lidl. Are o super-reducere, iar românii se îngrămădesc să-l aibă pe masa de Crăciun