Lista actualizată a şcolilor care vor desfăşura cursurile în format online. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat situaţia în ceea ce priveşte cazuri la nivel național, înregistrate în școli în perioada 08-17 februarie 2021.

17 feb. 2021, 19:00
Lista actualizată a şcolilor care vor desfăşura cursurile în format online. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei
Ministereul Educaţiei a anunţat în ce scenarii vor funcţiona şcolile din România. Ce elevi vor merge la şcolă din 8 februarie

Lista actualizată a şcolilor care vor desfăşura cursurile în format online. Se pare că nu mai puţin de 540 de clase sunt suspendate în perioada 8-17 februarie.

Lista actualizată a şcolilor care vor desfăşura cursurile în format online. Anunţul făcut de autorităţi

„1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 08-17 februarie: 542
2. Număr elevi confirmați în perioada 08-17 februarie: 600
3. Număr angajați confirmați în perioada 08 – 17 februarie: 47”, a transmis Ministerul Educaţiei.

De altfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a reevaluat scenariile de funcţionare ale şcolilor din Capitală, în conformitate cu prevederile normative în vigoare și raportat la rata de incidență a cazurilor, cumulată în ultimele 14 zile (cu valoarea de 2,05 la mia de locuitori).

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă adoptată în şedinţa de luni, cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ din Capitală, deoarece infrastructura nu permite respectarea normelor de protecție împotriva transmiterii SARS-Cov- 2.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista școlilor care fac în continuarea cursurile online. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie și au fost introduse alte cinci unităţi: Şcolile gimnaziale nr. 59, „Sfinţii Constantin şi Elena”, „Adrian Păunescu”, nr. 197 şi „Sf. Andrei”, potrivit Digi24. 

În urma şedinţei de lui a CMBSU. s-a a decis că Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfăşurarea cursurilor în sistem online.

„Îi asigurăm pe elevi și părinți că, odată cu eliminarea factorilor care au generat aceste măsuri, vom face demersurile necesare reluării activităților didactice care permit prezența fizică în sălile de clasă”, precizează CMBSU.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat mai puţine cazuri de infectare cu coronavirus la o săptămână de la redeschiderea şcolilor. Potrivit raportului de luni, 15 februarie, au fost confirmate 1.331 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România şi 79 de decese. La ATI sunt 941 de pacienţi.

Citeşte şi: Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. A fost actualizată lista