Lista alimentelor cu calorii negative

Poate nu îţi vine a crede, însă alimentele cu zero calorii chiar există şi sunt la îndemâna noastră. Află care este principiul caloriilor negative.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 10:16
Lista alimentelor cu calorii negative

Ce înseamnă „calorii negative”?

Unele alimente conţin mai puţine calorii decât cele consumate de organism pentru a le procesa, astfel că au primit denumirea de „alimente cu 0 calorii” sau alimente cu „calorii negative”. Nu este vorba despre legume şi fructe create în laborator, ci despre cele pe care le găseşti cu uşurinţă în orice piaţă sau supermarket.

Trucuri care te ajuta sa slabesti fara dieta

Dacă îţi vrei să slăbeşti fără dietă nu trebuie să faci abuz de aceste alimente sărace în calorii, pentru că majoritatea dintre ele sunt sărace şi în nutrienţi şi o astfel de dietă îşi va slăbi organismul. Cu toate astea, e o alegere inteligentă să le incluzi în alimentaţia de zi cu zi.

Ce te îngraşă şi ce nu. Vezi TABELUL CALORIILOR din carne şi din peşte

Lista alimentelor cu calorii negative

1. Supa din piept de pui (40 kca/100 g) este delicioasă, săţioasă şi sănătoasă, iar dacă eşti şi bolnăvioară te pune rapid pe picioare!

Ce spun poftele tale despre tine?

2. Cafeaua neagră simplă (1 kca/100 g) scade riscul de a dezvolta cancer de colon şi ficat, iar cafeina îi dă un boost metabolismului. Bea cafea cu moderaţie şi dacă nu îţi place neîndulcită, alege o alternativă mai sănătoasă la zahărul alb.

Citeşte şi Calculează câte calorii consumi zilnic şi câte arzi în 5 minute de diferite exerciţii fizice

3. Varza (25 ca/100 g) este dulce, crocantă şi foarte accesibilă. În plus, este bogată în vitamine, minerale, fibre şi fitonutrienţi care previn apariţia cancerului.

Gasesti restul listei cu alimente fara calorii pe Cosmopolitan.ro.