Lista halucinantă a datornicilor din Grecia: 4.000 de oameni datorează statului 15 mld. euro

Pentru prima dată în istorie, Ministerul elen de Finanţe a publicat un raport despre fraudele fiscale din Grecia comise de persoanele fizice.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 08:04
Lista halucinantă a datornicilor din Grecia: 4.000 de oameni datorează statului 15 mld. euro

Peste 4.000 de grecia datorează statului elen aproximativ 15 miliarde euro din taxe, impozite şi penalităţi, scrie RIA Novosti care citează presa elenă.

Poliţia a arestat persoanele care au cele mai mari restanţe, dar acestea au fost eliberate pe cauţiune. Autorităţile au ameninţat că vor publica numele evazioniştilor.

Evaziunea fiscală este o modă în Grecia, iar această problemă reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă autorităţile elene.

Cel mai mare evazionist este omul de afaceri Nikolas Kasimatis, cu restanţe de peste jumătate de miliard de euro şi penalităţi de aproape 400 mil. euro. În total, datoriile omului de afaceri către statul elen se apropie de un miliard de euro. Afaceristul se află în închisoare din 2009, unde ispăşeşte o pedeapsă pentru fraude în restituirea de TVA.

Pe lista neagră se mai află 15 persoane fizice care datorează peste 100 mil. euro fiecare, iar în total, suma ajunge la 3,2 miliarde euro. Datorii de peste un milion de euro mai au încă 1.748 de persoane.