Lituania se pregăteşte de INVAZIA RUSIEI

Lituania se teme de o intervenţie a Rusiei asemănătoare celei din Ucraina, motiv pentru care ministrul Apărării va publica un manual în care îşi va instrui cetăţenii cum să supravieţuiască unui război pe teritoriul ţării.

19 ian. 2015, 09:39
Lituania se pregăteşte de INVAZIA RUSIEI

În manual, demnitarul îşi încurajează cetăţenii cu mesaje precum Păstraţi-vă luciditatea, nu va panicaţi şi gândiţi limpede şi Focurile de armă dincolo de fereastra voastră nu înseamnă sfârşitul lumii. Manualul va fi trimis în librării şi va fi distribuit la evenimentele armatei.

Ucraina trimite tancuri pe aeroportul din Doneţk

Lituanienii sunt sfătuiţi ca în eventualitatea unei invazii să reziste ocupaţiei străine prin manifestaţii şi greve, „sau cel puţin muncind mai prost”, dar şi prin organizarea pe Twitter şi Facebook şi prin atacuri cibernetice împotriva inamicului, relatează Agerpres.

„Exemplele Georgiei şi Ucrainei, care şi-au pierdut fiecare o parte din teritoriu, ne arată că nu putem exclude posibilitatea ca o situaţie similară să apară şi aici, aşa că trebuie să fim pregătiţi”, a subliniat ministrul lituanian al Apărării, Juozas Olekas, într-o declaraţie acordată agenţiei Reuters. „Atunci când Rusia şi-a început agresiunea împotriva Ucrainei, aici în Lituania cetăţenii noştri au înţeles că nu avem un vecin prietenos”, a adăugat el.