Dinamo – FCSB 0-1 în etapa a 17-a din Liga I. Gol superb marcat de Fl Coman!

FCSB s-a impus, duminică, pe Arena Naţională, cu 1-0 în emciul cu Dinamo, din etapa a a17-a a Ligii 1, şi şi-a consolidat pozişia de lider în clasament, cu 37 de puncte, cu cinci mai multe decât a doua clasată, CFR Cluj, în timp ce "câinii roşii" ocuopă locul 15, cu doar 10 puncte.

26 nov. 2023, 22:47
Dinamo – FCSB 0-1 în etapa a 17-a din Liga I. Gol superb marcat de Fl Coman!
LIVE Dinamo - FCSB STREAMING VIDEO ONLINE. Derby-ul orgoliilor pe Arena Naţională. Vezi echipele de start

UPDATE: FCSB a învins-o pe Dinamo, scor 1-0, în fața a 23.000 de spectatori prezenți pe Arena Națională. Derby-ul a fost decis de execuția magistrală a lui Florinel Coman, din lovitură liberă. Florinel Coman a marcat în meciul tur contra lui Dinamo și a decis derby-ul cu o execuție perfectă.

Ştirea iniţială: Iulian Călin a fost delegat să conducă la centru meciul de pe Arena Națională. Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Ferencz Tunyogi și Romică Bîrdeș. În camera VAR se vor afla Sebastian Colțescu și Mircea Orbuleț, iar observator a fost delegat Adrian Vidan.

Dinamo – FCSB, echipele de start

Dinamo: Golubovic – Cr. Costin, Lucas, Homawoo, Amzăr – D. Iglesias, Bena, Ilic – Ghezali, Abdallah, Gregorio
Rezerve: Dujmovic – I. Roșu, Politic, Bordușanu, A.Bani, Patriche, Giafer, R. Grigore, Dr. Irimia.
Antrenor: Ovidiu Burcă.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Lixandru, Radunovic – Djokovic, Ad. Șut, Olaru – Al. Băluță, Miculescu, Fl. Coman.
Rezerve: A. Vlad – Dawa, Haruț, Compagno, M. Toma, Cr. Ganea, Rotariu, Radaslavescu.
Antrenor: Elias Charalambous.

Ovisiu Burcă, optimist înainte de Dinamo – FCSB

„E un moment în care pot întoarce situația. Sunt un antrenor exigent, presiunea o pui atunci când ei pot să o ducă. Cred că acum pot duce presiunea lui Dinamo. Îi simt pregătiți. Nu știu dacă ne-am mulțumi cu un egal. Noi vrem să câștigăm.

FCSB e una dintre cele mai talentate echipe din Liga 1. O echipă cu jucători foarte valoroși. Antrenorii sunt foarte bine pregătiți. Coman a jucat la națională. Olaru e unul dintre cei mai buni din România. Au jucători foarte talentați.

E derby-ul fotbalului românesc. Sper să ne ridicăm la nivelul tradiției. Nu trecem printr-o perioadă prea bună. Sunt optimist că pe lângă faptul că vom juca bine, vom lua și puncte. Există un dezechilibru. Calculul hârtiei asta arată. Se pot infirma aceste calcule. Suntem într-o situație din care trebuie să ieșim. Argumentele sunt pentru suporterii noștri. E un moment pentru ei”, a declarat Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo.

Citeşte şi: Cristi Borcea este falit! Ce s-a întâmplat cu averea fostului boss de la Dinamo: „Nu mai am absolut nimic!”

Elias Charalambous despre derby-ul Dinamo – FCSB

„Este un derby, nu contează poziția în clasament a celor de la Dinamo. Știm că va fi greu, din punctul meu de vedere poziția lor din clasament nu este cea corectă, dacă ne raportăm la jocul pe care l-au arătat în acest sezon. Au jucat un fotbal bun și au jucători de calitate.

Este foarte important să câștigăm meciul, acesta este obiectivul nostru de mâine. Va fi greu. Este frumos să joci cu așa mulți spectatori în tribune. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun, avem mare nevoie de cele trei puncte.

Fanii au fost lângă noi din prima zi în care am venit la echipă și le transmit doar că mâine jucătorii vor da totul petru a-i face fericiți. Au fost lângă noi indiferent de rezultate, asta arată pasiunea lor pentru acest club”, a spus Elias Charalambous, antrenorul celor de la FCSB.

Citeşte şi: Ciprian Marica, şantajat cu celebra filmare în prosop. Suma imensă care i s-a cerut: „Am fost sunat şi mi s-a propus să cumpăr!”

FCSB s-a impus cu 2-1 în tur în faţa lui Dinamo

După 16 etape, cele două echipe se află în poluri diametral opuse. Dacă FCSB este lider cu 34 de puncte, rivala Dinamo este abia pe poziția a 15-a, la 24 de lungimi în spate. Este cel de-al 152-lea meci direct între cele două formații în prima divizie: 49 de meciuri au câștigat ”Câinii”, 54 de partide s-au terminat la egalitate, iar ”roș-albaștrii” au învins de alte 48 de ori.  În tur, FCSB s-a impus pe ”Arcul de Triumf”, scor 2-1, datorită golurilor marcate de Florinel Coman și Darius Olaru. Golul dinamoviștilor a fost înscris de către Goncalo Gregorio.