Sepsi – Voluntari 2-1, în finala Cupei României. Primul trofeu câştigat de Sepsi!

Formaţia Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat, joi seară, pentru prima dată Cupa României, învingând în finală, cu scorul de 2-1, echipa FC Voluntari. Ca urmare a succesului de joi, Sepsi va juca în turul doi preliminar al Conference League.

19 mai 2022, 20:29
Sepsi – Voluntari 2-1, în finala Cupei României. Primul trofeu câştigat de Sepsi!
Sepsi - Voluntari este finala ediţiei 2021-2022 din Cupa României

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat în premieră Cupa României la fotbal, după ce a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală

Sepsi a mai jucat finala Cupei în 2020, când a fost învinsă de FCSB, scor 1-0.

Joi seară, pe stadionul Giuleşti, golurile învingătorilor au fost marcate de Ştefănescu ‘22, ’38. Pentru FC Voluntari a înscris Dumitrescu de la Sepsi, în minutul 90+5, în propria poartă.

Tehnicianul echipei Sepsi, Cristiano Bergodi, a declarat joi seară, după câştigarea Cupei României, că jucătorii săi merită total acest trofeu. “A fost o seară foarte frumoasă. Echipa a jucat bine mai ales în prima repriză şi acolo s-a decis meciul. Am făcut un meci perfect în prima repriză. Vreau să felicit tot staful, pe toţi băieţii, au făcut un lucru extraordinar. Băieţii merită total cupa. S-a terminat sezonul într-o manieră extraordinară. Primul loc în play-out şi Cupa e foarte frumos. Obiectivul va fi play-off-ul cel puţin. După ne gândim la mai multe. Va fi foarte greu următorul sezon”, a spus Bergodi.

El a vorbit şi despre faptul că la începutul lunii şi-a prelungit contractul: “În zece minute ne-am înţeles pentru prelungire. Am văzut un grup unit, cu spirit de grup, se joacă bine, îmi place estetic să jucăm bine”.

Marius Ştefănescu a declarat că pentru Sepsi a fost o seară magnifică. “Suntem foarte fericiţi. Am mai fost acum doi ani în finală, mă bucur foarte mult. A fost seara perfectă. Cu siguranţă am salvat acest sezon. Cred că în seara asta am reuşit să salvăm sezonul de tot”.

Formaţia Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat, joi seară, pentru prima dată Cupa României, învingând în finală, cu scorul de 2-1, echipa FC Voluntari.

Sepsi a mai jucat finala Cupei în 2020, când a fost învinsă de FCSB, scor 1-0.

Joi seară, pe stadionul Giuleşti, golurile învingătorilor au fost marcate de Ştefănescu ‘22, ’38. Pentru FC Voluntari a înscris Dumitrescu de la Sepsi, în minutul 90+5, în propria poartă.

Ca urmare a succesului de joi, Sepsi va juca în turul doi preliminar al Conference League.

Live score:

Sepsi-Voluntari 2-1, echipa din Ilfov marchează în prelungiri

Sepsi-Voluntari 2-0 la pauză, Ştefănescu reuşeşte dubla în min. 22 şi 38.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Păun, Gonzales, Aganovic – Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu
Antrenor: Cristiano Bergodi

FC Voluntari: Popa – Ciobotariu, Tamaș, Armaș – Ricardinho, Rață, Droppa, Helder, Briceag – Nemec, Lopes
Antrenor: Liviu Ciobotariu

FC Voluntari a câştigat Cupa României în 2017 (5-3 la loviturile de departajare cu Astra Giurgiu), în timp ce Sepsi a mai jucat o finală în 2020 (0-1 cu FCSB). În acest sezon al Ligii 1, FC Voluntari a câştigat ambele meciuri directe cu Sepsi, 2-1 la Sfântu Gheorghe şi 3-1 pe arena „Anghel Iordănescu”.

CFR Cluj a câştigat campionatul a cincea oară la rând în Liga 1 după 2-1 cu Universitatea Craiova

„Ne bucurăm că suntem în finală, am atins un obiectiv. Finala se anunţă însă foarte grea, pentru că întâlnim o echipă incomodă, care tot sezonul a fost sus pe locurile 4-5 în clasament. Voluntari e o echipă greu de bătut. Dar noi suntem bine pregătiţi şi vrem ne bucurăm de finală. Trebuie să jucăm fără presiune pentru că e o finală şi se poate întâmpla orice. Sper să fiu inspirat, iar jucătorii să dea 150% pe teren. Mai departe, cel mai bun să câştige, pentru că în fotbal trebuie să ştii să şi pierzi. Ne-am pregătit pentru loviturile de departajare pentru că se poate întâmpla orice”, a spus Cristiano Bergodi, antrenorul echipei din Sfântu Gheorghe.

Formatele UEFA Champions League, Europa League și Conference League au fost schimbate. Cum se vor desfășura competițiile fotbalistice

„Este prima mea finală, este o premieră şi pentru mulţi dintre jucători. E un joc în care sper să avem o atitudine potrivită. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, cu un moral bun. Sepsi putea face faţă lejer şi în play-off. Şansele sunt egale. Am făcut un sezon de excepţie, dar important e să îl şi terminăm cu bine”, a spus Liviu Ciobotariu, antrenorul echipei din Voluntari.

Sepsi – FC Voluntari, echipe probabile:

SEPSI: 33. Niczuly – 88. Dimitrov, 44. Bălașa, 3. B. Mitrea, 20. A. Dumitrescu – 15. Așkovski, 6. N. Păun, 14. Eder – 21. Bărbuț, 9. Tudorie, 11. M. Ștefănescu
REZERVE: 12. Began, 4. Tincu, 24. I. Fulop, 27. R. Ispas, 29. Damașcan, 42. Luckassen, 77. Aganovici, 82. Ninaj, 90. Golofca ABSENT: Achahbar (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

VOLUNTARI: 71. M. Popa – 13. D. Ciobotariu, 30. Tamaș, 5. Armaș – 24. Ricardinho, 22. Rață, 66. Droppa, 6. Briceag – 14. Marcelo, 77. Nemec, 8. 18. Helder
REZERVE: 12. Râmniceanu, 2. C. Achim, 3. Meleke, 10. Merloi, 21. Al. Ilie, 23. Al. Vlad, 80. L. Fulop, 98. Cr. Costin
ABSENȚI: Budescu (accidentat), Ion Gheorghe (scos din lot)
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

Stadion: Rapid-Giuleşti

Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)