ANM: Lapoviţă şi ninsoare în toată ţara, polei în special în sud. Vremea va fi foarte rece. PROGNOZA METEO pe toată săptămâna

Noi probleme grave din cauza vremii. Ploaia îngheţată şi ninsorile abundente au afectat o mare parte a ţării. Avioanele şi trenurile au întârzieri, iar pe şosele au avut loc accidente în lanţ. Meteorologii au emis o informare de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de polei în special în sudul ţării, valabilă începând de luni dimineaţă până marţi seară. Vremea se va menţine deosebit de rece toată săptămâna, cu temperaturi maxime care nu vor depăşi 7 grade.

RomaniaTV.net
19 mart. 2018, 04:13
ANM: Lapoviţă şi ninsoare în toată ţara, polei în special în sud. Vremea va fi foarte rece. PROGNOZA METEO pe toată săptămâna

Vreme de iarnă toată săptămâna. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de luni dimineaţă, de la ora 6.00, până marţi la ora 20.00, vor fi precipitaţii mai ales sub flormă de lapoviţă şi ninsoare, în extindere dinspre sud-vest.

În jumătatea de sud a ţării şi la munte, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ, înse se va semnala polei în special în sud, iar vântul va avea intensificări.

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Ger năprasnic, ninsori şi viscol în mare parte din ţară

Vremea se va menţine deosebit de rece toată săptămâna, mai ales în regiunile extracarpatice, precizează meteorologii, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile de pe timpul nopţii vor fi negative.

ANM: Vremea se menţine rece toată săptămâna. Ce ne aşteaptă de Florii şi de Paşte

Duminică, în Bucureşti şi în douăsprezece judeţe din sudul ţării a fost cod portocaliu de polei. Din cauza poleiului şi a fenomenului de ploaie îngheţată, a fost închisă circulaţia pe patru drumuri naţionale şi pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti. Traficul pe autostradă a fost deschis duminică seară, de la ora 23.00. De asemenea, cel puţin 12 curse aeriane au fost anulate sau amânate pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza fenomenului de ploaie îngheţată, în timp ce mai multe trenuri au acumulat întârzieri de până la 400 de minute, în Gara de Nord.

Duminică a fost în vigoare şi o avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute pentru Bucureşti şi 32 de judeţe.